SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan Heyelanı Araştırmada

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:33:26
Arguvan Heyelanı Araştırmada
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan ilçe merkezi ve çevresinde oluşan heyelan bölgesinde uzman bir ekip tarafından inceleme başlatıldığı bildirildi. Ankara Üniversitesi’nde hocaların danışmanlığında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Arguvan Belediyesi’nin ortaklaşa başlattığı çalışmalar kapsamında uzman bir ekibin heyelan bölgesinde çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. Saha çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte ilçenin ayrıntılı heyelan raporunun hazırlanacağı ifade edildi.

“29 tane kuyu açıldı”

Heyelan bölgesindeki çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, söz konusu çalışmanın bugüne kadar yapılmamış olmasının Arguvan için büyük eksiklik olduğunu söyleyerek “Bu konuda Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduk.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bu işe dahil oldu.  Dolayısıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra Şehircilik İl Müdürlüğü ve Malatya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu konuda ortaklaşa bir çalışma başlatıldı. Burada çok detaylı, 2-3 ay sürecek bir saha çalışması yapılacak. Bu çalışmalar kapsamında bugüne kadar 29 adet kuyu açıldı. Bu kuyuların büyük çoğunluğu 20 metre, 3 tanesi de 100 metre. Çarşamba günü tibariyle sondaj çalışması bitiyor. Arkasından diğer çalışmalar devam edecek. Sanıyorum birkaç ay sonra Arguvan’ın heyelanla ilgili teferruatlı raporları çıkmış olacak” dedi.

Ankara Üniversitesi'nde görev yapan hocaların danışmanlığında yapılan saha çalışmaları kapsamında heyelan bölgesinde alınan toprak örneklerinin Ankara’daki laboratuvarlarda inceleneceğini kaydeden Başkan Kızıldaş, heyelanın ilçe merkezinin taşınmasını gerektirecek boyutta olup olmadığına ilişkin olarak da “Hocaların sahadaki ilk gözlemlerini sorduğumuzda, Arguvan ilçe merkezinin tümden taşınma ihtimalinin zayıf olduğunu söylediler.  Ama tabi en nihayetinde saha çalışmasından sonra bilimsel veriler ortaya çıkacak.  Yapılan çalışmalar sonrasında riskli bölgeler belirlenmiş olacak ve biz de ilçedeki imar çalışmalarını daha sağlıklı bölgelere göre planlayacağız” açıklamasında bulundu.

Arguvan’da sık sık meydana gelen heyelan, Karayolları tarafından yapılan yeni yolun da trafiğe kapatılmasına neden olmuş, ilçe merkezine kadar yaklaşan heyelan yarıkları nedeniyle göletler oluşmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız