SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan Raporu

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:04:42
Arguvan Raporu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) tarafından hazırlanan ‘Arguvan Gelecek Stratejileri Raporu’ düzenlenen toplantıyla kamuoyuna açıklandı.

Arguvan Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya; Arguvan İlçe Kaymakamı Zafer Oktay, BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Malatya İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Sezik, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi İlhami Polat, İl Genel Meclisi Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

Toplantıda konuşan BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, 2 yıl üzerinde çalıştıkları bir projeyi hayata geçirdiklerini kaydederek, Arguvan Gelecek Stratejileri Raporu’nu kamuoyu ile paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Hazırlanan raporların ilin ileriye yönelik gelişimi adına büyük önem taşıdığına dikkat çeken Gezer, “Malatya büyükşehir statüsüne kavuşuyor. Özellikle büyükşehir olmak yeni bir başlangıçtır. Bu yeni başlangıcın daha bilimsel, araştırmaya dayalı ve yol haritası olacak şekilde başlaması ise ilimizin ileriye yönelik olarak gelişmesi adına anlamlı bir başlangıç olacaktır. Bir takım şeylere verili başlamak önemlidir. Bu nedenle ilçelerimiz için ayrı ayrı rapor hazırlamayı çok anlamlı bulduk ve çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmalarımız genişleyerek, devam edecek” dedi.

İLÇE ADINA ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Arguvan İlçe Kaymakamı Zefer Oktay ise hazırlanan raporun ilçe adına büyük önem taşıdığına işaret ederek, “Arguvan’da daha önce ‘Arguvan Gelecek Stratejileri Raporu’ adı altında bir toplantı yaptık. Bu toplantı oldukça verimli geçti. Toplantıda herkes fikirlerini paylaştı ve bugün bilimsel bir rapor ortaya çıkmış oldu. Tabi ilçenin mevcut durumunu görmek, potansiyellerini keşfetmek ve gelecekte nerede olduğumuzu görmek adına önemli bir çalışma oldu. Arguvan’ın tüm değerleriyle ele alındığı kapsamlı bir çalışma oldu. Bu ilçemiz adına önemlidir” diye konuştu.

Oktay, ilçe adına önemli bir çalışmayı daha hayata geçirdiklerini belirterek, “Kültür Bakanlığı desteğiyle kültürel değerlerimiz 7 başlık altında değerlendirmeye alındı. Kültür Bakanlığı ile bir arşiv çalışması yürütüyoruz. Bu da önemli bir çalışma olacak” ifadesini kullandı.

GEZER, HAZIRLANAN RAPOR HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Toplantıda daha sonra BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, ‘Arguvan Gelecek Stratejileri Raporu’ hakkında kısa bir sunum yaptı.

Arguvan’ın stratejik unsurları hakkında bilgiler veren Gezer, “İnsanları, toplumları ve medeniyetleri birbirinden ayıran özellikle olduğu gibi; il, ilçe, bölge ve ülkeleri de birbirinden ayıran, farklı kılan özellikler vardır. Bu özellikle, şehre ruh ve anlam katan unsurlar, önemli potansiyelleri, ulaşım özellikleri, kültür, sanat ve edebiyatta ortaya konan eserler olabilir. Bu anlamda Arguvan ilçesinin tanıtım unsurlarını; Arguvan türküleri, Elazığ ve Sivas illerine komşu olması, Fırat nehrinin ilçe sınırlarının içinden geçmesi, Şotik deresi, Arguvan kavunu, su ürünleri potansiyeli, bakır ve kömür rezervi, inanç turizmi potansiyeli olarak adlandırabiliriz” açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız