SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Arguvan Sempozyumu'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Arguvan Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Ankara Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konser Salonunda 12 Ekim 2008 Pazar Günü gerçekleştirdiği "Ulusal Arguvan Sempozyum'una büyük katılım oldu. İstanbul, Ankara, Malatya ve Arguvan'dan katılan Arguvan'lılar Arguvan'ın sorunlarını ve çözüm önerilerini tartıştılar.Çok başarılı bir sempozyum gerçekleşti.

Sempozyuma Ankara Doğanşehir'liler Derneğini temsilen Başkan Atilla Özdemir, İkinci Başkan Kamil Göksu ,Kadir Okçu, Bekir Bilgili, İsmail Nadir Bilgili katıldılar.

Pof Dr Ali Altuntaş'ın yönettiği Sempozyumun açılş konuşmalarını,dernek başkanı,Arguvan Kaymakamı,Arguvan Belediye Başkanı,Arguvan Vakıf Başkanı yaptılar.

Konuşmacı Hüseyin Doğan, Yoncalı barajının tamamlanmadığını, ekonomik, sosyal kalkınma projeleri yapılması gerektiğini, devlet, yerel yönetim, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile projeler geliştirilmesi ve uygulanmasını önerdi.

Prof Dr Alemdar Yalçın, Arguvan Kültürünün dayandığı kaynakları,tarihsel süreç içindeki gelişmesi ve korunması üzerinde durdu.Belgesel araştırmalara dayanan bu sunum ilgiyle izlendi.

Prof Dr Sezai Yılmaz İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen Karaciğer nakilleri ameliyatlarındaki gelişmeleri anlattı ve halkın organ nakli kampanyasına katkıda bulunmaları gerektiğini vurguladı.Arguvan halkının bu konuda gösterdiği örnek bağışlardan örnekler verdi ve Arguvan halkının bilinçli olduğunu söyledi.

Bu arada Arguvan Türkü ve deyişlerinin ustası Erhan Yılmaz unutulmaz güzellikte kısa bir konser verdi.Yılmaz'ın "Sen olmadan Arguvan',sen olmadan Malatya'ya vallah billah gidemem" türküsü salonda bulunanların katılımıyla koro halinde söylendi.

Dr Hasan Basri Kılıç,Arguvan ağzıyla yaptığı konuşmayla ilgi topladı.Arguvan'daki yokları sıraladı. Kuraklığın, susuz köylerin sorunlarını dile getirdi.Arguvan'ı Arguvan yapanın kültür olduğunu,bu kültürü korumak ve yaşatmak gerektiğini söyledi.Arguvan'ın köylerinden yetişen ozanların isimlerini tek tek açıkladı. Sorunların çözümü için derhal çalışmaya başlamak gerektiğini söyledi.

Sempozyumu yöneten Prof Dr Ali Altuntaş geliştirdikleri Kurultay modelini önerdi.Sorunların belirlenmesi ve çözüm üretilmesi için demokratik katılıma olanak veren Kurultay ve çalıştaylar yöntemiyle işleyen örgütlenme modeli uygulamasının Afyonda yaptıklarını ve çok başarılı olunduğunu slaytlarla gösterdi.

Sempozyum Derneğin ve Arguvan Belediyesinin verdiği teşekkür plaketlerinin verilmesi ile sona erdi.Arguvan Derneğimizi bu anlamlı ve başarılı çalışmalarından dolayı kutluyoruz.

Bu arada, sempozyuma katılanlar arguvankoyleri.com sitesinde şöyle sıralandı:

"Bu sempozyuma konuk olarak iştirak eden ve Arguvanlıları Yalnız bırakmayan, Eski Bakanlarımızdan Adelet Bakanı SN. Seyfi OKTAY'a Malatya Milletvekilimiz Sn. F. Mevlüt ASALANOĞLU'na Adıyaman Milletvekili Sn. Şevket KÖSE'YE Eski Milletvekili Sn. Muharrem KILIÇ'A, Malatya İli İl genel Meclis Üylerimiz Sn. Mustafa Mengüç'e(CHP) Sn. Ahmet EREN(AKP), Yargıtay Daire Başkanımız Hemşehrimiz Sn. Ali Özçelik, Arguvan Kaymakamımız SN. Aslı Aynaoğlu(KUZULU) ve Sn.Eşi, Arguvan Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Kızılay, Arguvan Köyleri Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Kadıköy Belediyesi İmar Müdürü Mühendis Sn. S.Sadık KAYAHAN ve Vakıf temsilcilerinden Sn. Orhan Belli, Malatya Sülmenliler Vakıf Başkanı Sn. Hasan Ali Demir ve Diğer sivil toplum örgütlerimizin başkan ve temsilcileri, Arguvan ilçesi CHP ilçe Başkanı Sn. Abbas TAŞTAN, Arguvan'da bulunan okullarımız müdürleri Sn. Ali Akser Doğan, Sn. Mehmet Alman, Sn. Cemal Kılıç, Sn.Erdoğan Doğan ve Öğretmen Sn. Ali Ekber Aslantürk, Yazar ve Şair Sn.Kazım Eroğlu, İnsan ve Arguvan gönüllüsü ve yaşamından çok anlamlı mesajlar sunan Kızık köyümüzden Sn. İsmail Üstündağ, Bazı Köy Muhtarlarımız; Sn. Ali Cabul, Sn.Hasan Hüseyin Kılıçaslan, Sn. Bektaş Şimşek Eymir köyü Eski Dernek Başkanı ve Arguvan için kendini seferber eden azami çaba gösteren Sn. Ersoy EREN, Arguvan ilçesinden bazı kamu görevlileri ve Sn. Ahmet Kaya, Kuyudere köyü Dernek Başkanı Avukat Sn. Nimet Karabulut, öğretim görevlisi Sn. İbrahim Albal, Afet işleri Genel Müdürlüğü Deprem Araştırma ve Zemin İnceleme Raportörü Mühendis Sn. Serhan Bilgen, Konakbaşı(Apası) Dernek Başkanı Sn.Bülent Güzel ve yöneticisi Hüseyin Özmeral, Arguvan Belediyesi CHP Meclis Üyesi Sn.Hasan Ali Yücel Arguvan İlçesi CHP ilçe yönetim kurulu üyesi Sn.Hasan Karael, İsaköyü tertip komitesi yetkilisi ve Arguvan sevdalısı yazar Sn. Süleyman Kılıç, Kömürlük köyü Dernek Başkanı Mühendis Sn. Gazi Duvarcı, Sn. Turabi Kubat, Arguvan Vakfı Başkan yardımcısı Sn. Yusuf Mola ve Sn. Eşi, Ankara Arguvanlılar Derneği Eski Başkanı Mühendis Sn. İffet Akşen, Arguvan Eczanesi yetkilisi Sn. Sibel Doğan, Sanatçımız Sn. Hüseyin Yiğit Emekli Öğretmenlerimizden Sn. Kadir Özfırat ve Sn. Eşi, Atmalılar Derneği yönetim Kurulu üyesi Sn. Rıza Parlak, Arguvanlılar tarafından büyük bir keyifle dinlenen yanık sesli okuyucumuz Sn. Muharrem Doğan ve her biri diğerinde güzide katılımcı konuklar ve hemşehrilerimiz ile birlikte Malatya İlçelerinden sivil toplum örgüt temsilcilerimiz bu sempozyuma katıldılar."

KAYNAK: dogansehirdernegi.com- arguvankoyleri.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız