SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan Türkü Festivali 29-30 Temmuz'da

0
Güncellendi - 2017-07-23 19:15:04
Arguvan Türkü Festivali 29-30 Temmuz'da
A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl 12’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Arguvan Türkü Festivali 29-30 Temmuz tarihleri arasında Arguvan İlçesi’nde gerçekleştirilecek.

Arguvan Vakfı ile Arguvan Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nin bu yıl 12’ncisi yapılacak. İki yıl aradan sonra gerçekleştirilecek olan festivalle ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Kentteki bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Arguvan Vakfı Başkanı Hasan Aydın, “Herkesi çok özledik. İki yıl çok önemli bir süreci yaşadık. Çok önemsediğimiz, hep birlikte uluslararası alana taşıdığımız, Uluslararası Arguvan Türkü Festivalini yapamadık. Türkülerimizi birlikte söyleyemedik. Bunun özlemini yaşıyorduk ki bu yıl bunu hep birlikte yeniden başaracağız. Güzel bir etkinlik olacak. On binleri hep birlikte toplayacağız ve türkülerimizi hep birlikte söyleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise Arguvan Belediyesi’nin Arguvan’da her zaman gururla, onurla anlatacakları birçok çalışma ve hizmetlere imza attığını belirtti.

Arguvan kültürünü yaşatma adına Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nin önemli olduğuna dikkat çeken Kiraz, şunları söyledi: “Dünyada tanınan bu türküleri hem ülkemizde hem de dünyada tanınmasını sağlayan, bu kültürün tanınmasını sağlama amacıyla birçok faaliyet gerçekleştiriliyor. Arguvan’ın birliği, beraberliği, kardeşliği noktasında da önemli işler yapıyorlar. Arguvan Vakfı da bu konulara önemli katkı sunuyor. Arguvan Vakfı Başkanı Hasan Aydın’a, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’a, üyelerine Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nde de başarılar diliyorum.”

Kiraz, festival içerisindeki programların dolu dolu olduğunu kaydederek, “Belgeselleriyle, türküleriyle, gösterileriyle detaylandırılarak insanların gelip, güzel bir hafta sonu geçirebileceği ve Arguvan kültürüne katkı sunabileceği önemli bir çalışma hazırlanmış. Herkesi festivale davet ediyoruz” diye konuştu.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nin Arguvan için çok önemli bir etkinlik olduğunu dile getirdi.

Kızıldaş, Arguvan’ı festival öncesi ve festival sonrası diye ayıracak kadar festivalin önemli olduğuna işaret ederek, “Tüm Arguvanlıların oldukça önemsediği, hepimizi için vazgeçilmez bir etkinliğimiz” dedi.

Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nin marka olduğunu kaydeden Kızıldaş, “Marka haline gelen Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nin, bu marka değerini yükseltmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Toplumun değerleri ön plana çıkaran böylesi bir festivalin amacı; bu coğrafyaya damgasını vuran halkımızın kültürel değerlerini aslına uygun olarak geliştirip, dünya kültürüyle buluşmasını, birbirinden etkileşerek evrenselliği beslemesini ve halklar arasındaki dostluğu, kardeşliği geliştirip, pekiştirmesini sağlamaktır. Derviş Muhammedlerin, Şah Sultanların, Aşıkilerin, Aşık Baloların, Aşık Bektaş Yılmazların, Aşık Seyit Meftunilerin ve Cemal Erbeklerin yetiştiği, her köşesi buram buram türkü çağlayan Arguvan’da türkülerimizi icra etmek ve kültürümüzü canlandırmak, aynı zamanda gelecek nesillere aktarmak için yapılan ve uluslararası statüsü de kazandırdığımız Uluslararası Arguvan Türkü Festivalimizi iki yıl aradan sonra gerçekleştirecek olmanın sevincini yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Arguvan’da türkünün yaşamın bir parçası olduğunu ifade eden Kızıldaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Arguvanlılar çocuğunu türküyle uyutmuş, tarlasını türküyle sürmüş, ekinini türküyle dermiş, harmanını türküyle savurmuş. Sevdiğini türküyle övmüş, düşmanını türküyle yermiş. Bir coğrafyanın, bir kültürün vazgeçilmez parçası türküler hep yaşasın, yaşatılsın. Tüm türkü severleri, Arguvanlıları, Arguvan sevdalılarını, gönüldaşlarımızı, dostlarımızı 29-30 Temmuz’da 12’ncisini düzenleyeceğimiz Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’ne davet ediyoruz.”

Sunuculuğunu Funda Salman’ın yapacağı 12’nci Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nde sanatçılar Erhan Yılmaz, Mehmet Gümüş, Rojda, Shai Shahar, Süleyman Sarıgül, Özge Özdolanbay, Hüseyin Turan, Niyazi Koyuncu, Hasan Durak, Özlem Gerçek, Ahmet Gelirli, Ali Naki Çıplak, Aysu Altunbaş sahne alacak.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Alişan (6 yıl önce)
    Olmazsa olmaz Cemal Öztaş niye yok
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS MALATYALI (6 yıl önce)
    Bir zamanlar kayısı festivalimizde vardı sağolsun çakır onuda bitirdi. Şimdi arguvana sahip çıkın bari
    0
    0
    Yanıtla
  • necdet savaş (6 yıl önce)
    Arguvan türkü festivalini sadece Arguvana mal etmemeli Malatya Büyükşehir Belediyesi de sahip çıkmalıdır . Ne yazıkki bu festivalle ilgili festival yetkilileri CHP dışındaki toplum örgütleri ile kontakt kurmamış. Bu konuda Malatya ve Arguvan için birlik ve beraberlik sağlanmalıdır.Festivalin başarılı geçmesini dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (6 yıl önce)
    Ferdi Öztaş neden yok
    0
    0
    Yanıtla