SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan Türkü Festivali İptal

0
Güncellendi - 2016-07-21 19:21:41
Arguvan Türkü Festivali İptal
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan Türkü Festivali, Türkiye’de yaşanan darbe girişimi nedeniyle iptal edildi.  Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye’de yaşanan darbe girişimi nedeniyle Arguvan Türkü Festivali’nin iptaline karar verdik” dedi.

“Her türlü darbeye karşıyız”

Türkiye’nin yıllardır darbelerden çok çektiğini, bu nedenle her türlü darbeye karşı olduklarını belirten Kızıldaş “Ülkemizde son dönemde arka arkaya meydana gelen üzücü olaylar nedeniyle verdiğimiz şehitlerimiz, hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve onların yakınlarının yaşadığı acılar, hepimizi derinden etkilemiştir. Bu topraklarda yaşayan herkes gibi yaşadığımız bunca üzüntüye kayıtsız kalmak elbette ki olası değildir. Bu sebepten ötürü bu yıl 12’sini düzenleyecek olduğumuz Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nin son derece üzücü bu gelişmeler üzerine bu yıl İstanbul’da Arguvan Vakfı Yönetim Kurulu, dernek temsilcileri ile görüşmeler yapmış olup, bizlerde Arguvan Belediyesi olarak Meclis üyelerimiz, sivil toplum kuruluşları başkanları, muhtarlarımız ve esnaflarımız ile değerlendirme toplantısı yaptık. Festivali iptal etme kararı alırken de bu tavrı sergiledik. Ortak Akıl ile düşünerek değerlendirme yapıldıktan sonra karar ortaya çıkmıştır” dedi.

Yaşanan sorunların çözümünün demokrasi ve sosyal hukuk devletinden geçtiğini kaydeden Kızıldaş, “Geçtiğimiz yılda Suruç Katliamı sonrasında iptal ettiğimiz Festivalimizin bu yılda ülkede giderek artan çatışma ortamı son olarak Darbe girişimi nedeni hepimizi derinden etkilemiştir. Bizler, askeri darbeye de, sivil darbeye de her zaman karşıyız. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti bütün bu sorunlarımızın aslında çözüm anahtarıdır. Demokrasi üzerindeki vesayeti asla kabul etmiyoruz. Böylesi bir ortamda provokatörler türemiş ve tedirginlik yaratmaktadır. Gereken önlemlerin alınması için gerekli duyarlılığı gösteren herkese de teşekkür ediyorum. Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız