SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan Türküleri Coşturdu

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:46:35
Arguvan Türküleri Coşturdu
A- A+ PAYLAŞ
 
Adıyaman Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren konservatuarın Türk Halk Müziği öğrencileri konser verdi. Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
 
Konservatuar Müdiresi Hülya Temel Palanlı yönetiminde gerçekleşen konser yaklaşık iki saat sürerken, program kapsamında semah gösterisi yapıldı. Konservatuar öğrencileri Türk Halk Müziği’nin en güzel parçalarını seslendirdi. Ayrıca, programa konuk sanatçı olarak katılan Fatma Şahin, Arguvan yöresine ait parçalar okudu. Salonu dolduran katılımcılar, sanatçı Fatma Şahin’in okuduğu Arguvan türküleriyle coştu. Öğrencilerin okuduğu türkülerle de güzel bir gece geçirildi.
 
Programa; Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Açılış konuşmasını yapan Başkan Büyükaslan, “İçinde bulunduğumuz bu bölge, onlarca medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Medeniyetler, kültürler kendiliğinden doğmuyor. Bunlar onlarca kavmin, onlarca inancın birikimidir. Bizleri biz yapan inanç değerlerimiz, örf ve adetlerimiz ve de kültürlerimizdir. Atalarımızdan bize emanet edilen bu değerlerimizi eğer yaşatamaz ve bir sonraki nesillere devredemezsek, başka milletlerin kültürünü alır ve böylelikle yok olur gideriz. Milletimizi ve devletimizi ilelebet yaşatmak istiyorsak söz konusu değerlerimize sahip çıkmak durumundayız" dedi.
 
Kerkük’ün Hoyratı, Şanlıurfa’nın Divanı, Gaziantep’in Barağı, Kırşehir’in Bozlağı, Elazığ’ın Mayası, Konya’nın Mızrabı, Trabzon’un Horonu, Erzurum’un Barı, Aydın’ın Zeybeği, Adıyaman’ın Gazelleri olduğu gibi, Malatya’nın da Arguvan’ı olduğunu anlatan Başkan Büyükaslan, şöyle konuştu: "Öyle bir vatan parçasında yaşıyoruz ki, bir tarafında semah, bir tarafında Mevleviler döner, öbür tarafında tekkelerde zikir çekilir. Bunlar bizim kültür zenginliklerimizdir. Mozayiğimizin birer parçalarıdır. Bize düşen bunları muhafaza etmek ve gelecek nesillere aktarmaktır. Kültürümüzü her platformda yaşatan gönüllü kültür elçilerine teşekkür ediyorum.” Program sonunda Büyükaslan, Konservatuar Müdiresi ve program yöneticisi Hülya Temel Palanlı ile sanatçı Fatma Şahin’e birer buket çiçek takdim ederek tebrik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız