SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Arguvan Türküleri Günleri'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde 20 Şubat'ta "Arguvan Türküleri Üzerine Söyleşi" gerçekleştirileceği aynı akşam da Arguvan türkülerinin seslendirileceği bir konser düzenleneceği bildirildi.

Bu konuda üniversiteden yapılan açıklama şöyle:

"Arguvan ezgileri yaşamın bir parçası, hatta kendisi olarak; büyük ozanlardan beslenmiş, birçok ozan Arguvan’da deyişleriyle özümsenmiş, en az onlar kadar benzetmeler yaparak, kendi yaşamını da katarak yıllar boyunca süzgecinden geçirmiştir. Ozanlar, âşıklar, icracılar yetiştiren Arguvanlı, geleneği sürdürerek ileriki kuşaklara türkü mirasını zenginleştirerek aktarmış ve aktarımını sürdürmektedir. Malatya’nın hemen her yerinde, Sivas, Elazığ, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Erzincan, Yozgat, Çorum, Tokat, Ankara, İstanbul hatta Amasya, samsun gibi illerde beğeni ile dinlenir. Müzik kültürümüzde farklı zaman dilimlerinde popüler kültürün yansıması olan farklılıkların ortaya çıkması kaçınılmaz bir durumdur. Bunda içinde yaşanılan kültürel çevrenin etkisinin bulunduğu gibi, çok kısa zamanda tüketilen çeşitli müziklerin de bu yönelimde etkisi bulunur. Ancak halk müziği geleneği içerisinde türkülerimiz-deyişlerimiz geleneksel süreç içerisinde kuşaktan kuşağa taşınarak yaşatılmaktadır. Üniversitemiz önemli bir geçmişi olan Arguvan türkülerinin bilimsel ortamda anlatılması ve yaşatılmasına yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek katkıda bulunacaktır.

Bu anlamda Üniversitemiz öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Murat BULGAN ve TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Muharrem TEMİZ’in birlikte katılacakları bir söyleşi programında Arguvan Türkülerini anlatacaklar. Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde 20 Şubat 2009 Cuma günü saat 16.00’da düzenlenecek olan “Arguvan Türküleri Üzerine Söyleşi” başlıklı program herkesin katılımına açık olacak.

Aynı günün akşamı yine Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi salonunda saat 19.00’da, Arguvan Türkülerinin seslendirileceği bir konser düzenlenecek. Konserde, Muharrem TEMİZ (TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı), Erhan YILMAZ ve Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Murat BULGAN Arguvan yöresine ait türküler okuyacaklar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız