SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan Türküleriyle Yarıştılar

A- A+ PAYLAŞ

11. Arguvan Türküleri Ses Yarışması İstanbul'da yapıldı. 14 yarışmacının finalde türkü seslendirdiği yarışmanın birincisi Tokatlı sanatçı Hakan Çakmak oldu.

Arguvan Vakfı'ndan yarışmaya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"11. Arguvan Türküleri Ses Yarışmasını Yeditepe Üniversitesi konferans salonunda coşkulu ve bir o kadar kalabalık katılım gösteren Arguvanlı ve Arguvan dostu izleyiciler ile beraber gerçekleştirdik.

Etkinliğimiz bu güne kadar yapılan yarışmalarda birinci olanların duygularını ve birinci oldukları türküden birer dörtlüğü seslendirdikleri slayt gösterisi ile başladı. Saz grubumuzun Arguvan ezgilerinden oluşan potpori dinletisinden sonra Vakıf başkanımız Mehmet Kızıldaş açılış konuşmasında etkinliğin amacını anlattı. Müziğin evrensel bir dil olduğunu insanların en kolay iletişimi müzik ile kurabildiğini ve bu anlamda Arguvan türkülerinin çok özel bir yere sahip olduğunu belirttikten sonra kitapların daha basılmadan yasaklandığı, sinemaların kapatıldığı, tiyatroların oyunlarını sergileyemediği, gazetecilerin yazı yazmaktan korktuğu, insanların telefonda konuşmaktan çekindiği bir süreçte Arguvan vakfı olarak kültürümüze, türkülerimize sahip çıkmanın gururunu yaşadığımızı belirterek tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti. Daha sonra Yarışmamızı onurlandıran Arguvan Belediye başkanımız Hüseyin Taştan yaptığı konuşmada Arguvan türkü yarışmasının Arguvan Festivalinin ön hazırlığı olması dolayısı ile çok önemli bir etkinlik olduğunu belirtti. Salonun dolu olması da Arguvanlıların bu etkinliğe verdiği önemi gösteriyor diyerek katılımcılara teşekkür edip yarışmacılara başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

Ön elemeyi geçerek finale kalan 14 yarışmacımız Jüri üyelerine ve izleyicilere seçtikleri Arguvan türkülerini seslendirdiler. Verilen değerlendirme arasından sonra Katkılarından dolayı Hayat Colour firması sahibi Mehmet Usta'ya ödülünü Ali Kılıç, İsmail Özmeral'a ise ödülünü Arife Kalender taktim etti.

Herkesin heyecan ile beklediği Jüri değerlendirmesi şu şekilde oldu:

1. Hakan Çakmak
2. Gülistan Mola
3. Canan Sevinç

Yarışmamızın birincisinin Tokat'lı olması bizleri ayrıca onurlandırmıştır. Dereceye giren yarışmacılarımızı kutluyor, tüm yarışmacılarımıza sanat hayatlarında başarılar diliyoruz.

Ödül töreninden sonra herkesin özellikle dinlemek istediği Yöresel sanatçımız ve Jüri üyemiz Hacı Engüzel kendine has yorumu ile söylediği Arguvan türküleri izleyicileri coşturdu. Tüm salon Hacı Amcayı ayakta alkışladı.

Yarışmamıza katılarak bizleri onurlandıran Arguvan belediye başkanımız Hüseyin Taştan' a , Jüri başkanımız Ali Yılmaz'a Jüri üyeleri Y. Doç Dr. Murat Bulgan'a, Cengiz Özkan'a, Mine Yalçın'a, Nülifer Sarıtaş'a , Çiğdem Kaya Elmas'a, Hacı Engüzel'e, Sunucumuz Serpil Kaya'ya, Dernek başkanlarımıza,Yarışmamızın müzik bölümünü organize eden Mehmet Sarıaltun'a, Saz sanatçılarımıza, Salonu bize tahsis eden Yeditepe Üniversitesi yönetimine ve bizi yalnız bırakmayan tüm konuklarımıza şükranlarımızı sunuyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız