SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan'da Arazi Toplulaştırma Çalışması Tamamlandı

0
Güncellendi - 2020-11-07 03:06:40
Arguvan'da Arazi Toplulaştırma Çalışması Tamamlandı
A- A+ PAYLAŞ

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Arguvan ilçesine bağlı 29 mahallede toplam 58 bin 69 hektar alanda yürütülen arazi toplulaştırma çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, yazılı açıklamasında, tamamlanan toplulaştırma çalışmalarının ardından projenin geçici kabulünün yapıldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Malatya ili Arguvan ilçesinde 29 yerleşim biriminde toplam 58.069 hektar alanda arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme çalışmaları yapılmış; projenin geçici kabulü gerçekleşmiştir.

Malatya Arguvan ilçesine bağlı 29 mahallede toplam 58 bin 69 hektar alanda yürütülen arazi toplulaştırma çalışmaları neticesinde; söz konusu alanda toplulaştırma öncesi parsel sayısı 27 bin 502 adet iken, toplulaştırma sonrası 22 bin 352 adet parsele dönüştürülmüştür. Dolayısıyla % 19 oranında toplulaştırma sağlanmıştır.  Aynı proje sahasında toplulaştırma öncesi ortalama parsel büyüklüğü 21,11 dekar iken, toplulaştırma sonrası parsel büyüklükleri ortalama 25,98 dekara çıkarılmıştır. Arguvan ilçesine bağlı proje sahasındaki 29 yerleşim birimine ait tapu tescilleri yapılarak yeni tapular dağıtıldı. Söz konusu iş kapsamında 930 km tarla içi yolu açılarak iş tamamlanmıştır.

Arazi toplulaştırma çalışmalarının amacı; Tarım işletmelerinin sahip oldukları küçük, parçalı ve dağınık arazileri modern tarım işletmeciliğine göre yeniden düzenleyerek, daha az zaman, iş gücü ve sermaye kullanımı sağlamak, üretim faktörlerinden en iyi biçimde yararlanarak tarımsal üretimi ve tarım işletmelerinin verimliliğini artırmak ve kırsal kesimdeki nüfusun hayat standartlarını yükseltmektir. Yapımı tamamlanan arazi toplulaştırma çalışmasının çiftçilerimiz için bereket, bol kazanç getirmesini dilerim. Malatya ilimiz, Arguvan ilçemiz için hayırlı olsun. ’dedi.

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Ali Rıza Bozkurt (3 yıl önce)
    Toplulaştırma malatyada mevcut kadrolarla bir çirkef.atı olan dereyi geçmiş misali.Toplulaďtirmanin amacı vatandaşın sınır ihtilâfını azaltmak ve dağınık olan topraklarını bırlestirmek amacı güder. ANCAK O YAZİLAN,UYGULAMASİ ISE KÒSE DÖNMEDIŔ.,RANTTİR VE ÇIFTCIYİ KAVGA ETIRME AMACI GUDER.GERISI YALAN....! YEŞİLYURT cumhuriyet örnek mahallesinde annemin adına kayıtlı yolların ayırdığı eskide bir tarlada kopan üç tarla tapusu vardı toplam 30 dönümcü. Ana kanal ve tekrar yol girdi .3 olan tapu bu kez 6 tapuya bölündü.Biri 5 kilometre aşağıya 1.5 dönüm,2 km aşağıya 600 m2 uzağa taşındı.Bitişikte kte fetoode yargılanan tutuklanan şahısa fazlada 5 dönüm yer verildi.buna rağmen toplulastirmanın bize gösterdiği sınırları doğru kabul etiik?? Meğerse o sınırların tamamında çiftçiyi kandırmak ve olayı geçiştirmek içinmiş hem bütün okan 3 rapi 5 parçaya bölündü hem bir parçası hazine adına sayıldı 2 parça uzak yerlere rızamız dışına taşındı. Buna rağmen 2 gün önce sınırları tesbit için kadastro ile ölçüm yaptırdık.dere olan yerin hazine adına kayıt yapıldığını ve bizim bir tarla sınırının köy asfalt yolunun tam ortasına ve de 5 metre yükseklikteki en az 40 yıllık köprünün tam ortasına geldiğini gördük. Utanç verici bir durum.guve toplulaştırma,güve yeni tapu sınırları,güve eski tapu sınırları toplulaştırma ile geçersiz hale getirilmekte.ve de yeni sınırlar geçerli olmaktadır. ..her taraf yolsuzluk,her taraf hukuksuzluk. Kimi kimi şikayet edeceksinki.hukuk bitmiş.suç ißleyen yolsuzluk yapanın yanına kar kalmaktadır
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan (3 yıl önce)
    Adamına göre yapıldı sıkıntı var arkadaş böyle toplulaştırma olmaz yollar yarim kaldı 3 ay oldu künk konuldu bazıları kırık 1 künk fazla koysaydınız 2 sene sonra kırılır sağlam olmamış yolları tekrar kontrol etsin dsı öyle yol olmaz teslim alınmayan yerler var parsel başına 200tl istiyorlar böylemi tamamlandi
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (3 yıl önce)
    Tamamlanmış demek yalan söylemek olur. Ya yanlış bilgilendirilmişsiniz sayın Yıldız ya da yanlışa göz yumuyorsunuz. Buyrun gezin arazileri.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (3 yıl önce)
    Tarlaları mahvettiniz hep sınır hep taş 1 tarlayı 3 tarala ettiniz itirazlar kabul olmuyor bu nasıl bir sistem
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail Ateş (3 yıl önce)
    40 dönüm olan arazimin 200 m yakınında olan bir parselin 2200 m2 olarak ayrı tapu kesilmiştir bu mudur toplulaştırma dediğiniz .İtiraz ettiğimizde yanıt alamıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar Balıkcı (3 yıl önce)
    Yapılmayan açılmayan yollar var. Geçici kabul ediyorsunuz. Ne biçim tamamlama? Umarım Morhamam Mahallesinde hiç gelmeye gerek duymadan sormadan toplulaştırdığınız yolları yaparsınız.
    0
    0
    Yanıtla