SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan'da Bakır Çıkarılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:26:27
Arguvan'da Bakır Çıkarılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Arguvan İlçesi’nde bakır madeni arayan Çinli firmanın sahibi Jiang Han, “5 yıl içerisinde şirket yapısını daha da geliştirerek 300 civarında işçi almayı düşünüyoruz” dedi. 

Cenhan Madencilik adıyla geçtiğimiz yıl Malatya’ya yatırım yapan ilk Çinli firma ünvanını elde eden Çinli firma, şu günlerde Arguvanlı’lar ile gelecek planı yapıyor. Arguvan’ın Akören Köyü yakınlarında bakır madeni tesisi kuran ve ilk etapta ham bakır madeni çıkararak Çin’e götürmeyi hedefleyen firmanın nihai hedefi ise, 5 yılda 300’e aşkın Arguvanlı’nın istihdamını sağlayarak bölge ekonomisine katkıda bulunmak.

Arguvan’a bir Türk arkadaşının daveti üzerine gelen Çinli Jiang Han’ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı firma, önceleri yöre halkı tarafından tepkiyle karşılansa da “Çevre Duyarlılığı” noktasında atılan adımlarla, halkın sevgisini kısa sürede kazanmayı başardı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Oda Dergisi’nin sorularını cevaplayan Cenhan Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Jiang Han, İstanbul’da yaşayan Arguvanlılar ile de kısa sürede çok sıcak ilişki kurmayı başarmış bir isim. Arguvan’a il kez gelişini “Arkadaşım beni Arguvan’a getirdiğinde ilk gördüğüm ise masmavi gökyüzü, insanların yüzündeki mutluluk ve kayısı dolu bahçeler oldu” sözleriyle ifade eden Han, Arguvan’ı ise şöyle tanımlıyor:

” Arguvanlılarla bir senedir beraber yaşıyoruz, bu bir yıldaki izlenimime göre Arguvanlıları 4 kelime ile ifade edebilirim; İyi kalplı, misafirperver, temiz ve çalışkan. Geçen sene Arguvanlılarla istanbul’da Arguvanlılar Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte toplandık ve herkes sanki bir aile gibi yemek yedik, türküler dinledik ve dans programlarını izledik. Arguvanlı öğrencilere burs toplamak için düzenlenen bu program çok güzel geçti ve Arguvanlı’ların eğitim için yaptığı fedakarlıklar beni gerçekten duygulandırdı.“

Han, daha sonra özetle şunları belirtti:

“Ocağın kapasitesini belirlemeye dönük rezerv tespit çalışmaları için detaylı bir araştırma devam etmektedir. Belki seneye net bir sonuç elde edebiliriz. İlk sene aşağı yukarı 200 bin ton civarında işlenmemiş maden çıkarmayı düşünüyoruz.

İşletme ruhsat hakkı olarak ruhsatımız on yıllık dönemler halinde uzatmalar yapılarak toplam 60 yıl süreli işletme hakkını içermektedir. Maden Kanunu ve sahanın durumuna dayanarak biz 20 yıllık uzun vadeli bir çalışma planı yaptık. Bu süreçte tabii çok sayıda istihdam sağlanacaktır. Biz 5 yıl içerisinde şirket yapısını daha da geliştirerek 300 civarında işçi almayı düşünüyoruz. Ben artık Malatya’yı hayatımın bir parçası olarak görüyorum, inşallah yerel halkla ortak kalkınma elde ederiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız