SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan'da da Şarbon..

A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir ilçesi Örencik Köyü Kurudağ mezrasından sonra Arguvan İlçesi'nde 2 kişinin şarbon hastalığına yakalandığı belirtildi.

İlçe merkezi Dolaylı Mahallesi'nde oturan Kemal ve Hatun Karasoy isimli akrabaların ellerinde lezyonların oluşmasıyla, önce sağlık ocağına başvurdukları, daha sonra Malatya Devlet Hastanesi'ne havale edildikleri belirtildi. Yapılan tetkik ve tahlillerde şarbon belirtilerine rastlandığı, daha sonra şahısların Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edildiği öğrenildi. Sözü edilen ailenin ilçe sağlık ekipleri tarafından taramadan geçirildiği ve başka şarbon vakasına rastlanmadığı bildirildi.

Bu arada, Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz Doğanşehir İlçesi Örencik Köyü Kurudağ Mezrası'nda hastalanan 7 küçükbaş hayvanın, sahiplerince veteriner hekim tarafından muayenesi yapılmadan kesilmesi ve etlerinin tüketilmesi sonucu şahıslarda anthraks (şarbon) hastalığı tespit edilmiş olduğundan, ilçe müdürlüğümüzce hastalık mahallinde gerekli idari ve fenni tedbirler alınmış olup, köye hayvan giriş ve çıkışı yasaklanmıştır. Köyde sirayete maruz 950 baş hayvan, anthraks hastalığına karşı aşılanmış olup, hastalığın yayılmasını önlemek amacı ile çevre köylerde de aşılama çalışmalarına devam edilmektedir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız