SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan'da Festival Hafta Sonu

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:19:58
Arguvan'da Festival Hafta Sonu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Arguvan İlçesi’nde bu yıl 10. düzenlenecek olan Arguvan Türkü Festivali’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Festival 14-15 Temmuz tarihlerinde yapılacak.
 
Anatolia Otel’de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Kızıldaş ile Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan’ın yanı sıra düzenleme komitesi katıldı.
 
Toplantıda bir konuşma yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arguvan Türkü Festivali’nin markalaştığını belirterek, “Arguvan Türkü Festivalini Malatya’da sahiplendi. O anlamda bizde bu festivalin başarılı geçmesi için elimizden gelen bütün desteği vereceğiz” dedi.
 
Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Kızıldaş ise, Arguvan türkülerinin tarihi yansıttığını belirterek, türkülere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Türkülerin inanç biçiminin ifadesi olduğunu kaydeden Kızıldaş, şunları söyledi: “Türküler acılarımız, çilelerimiz ve aynı zamanda sevinçlerimizi paylaştığımız yegane ortak değerlerimizdir. Türküler, ustadan çırağa aktarılarak günümüze kadar ulaşan ve aynı zamanda geleceğe aktarılan gerçeklerimizdir. Türküler, çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirasımızdır” dedi.
 
Türkü festivalinin Arguvan için büyük önem ifade ettiğine de değinen Kızıldaş, “10 yıldır bitmek tükenmek bilmeyen bir arzu ve coşkuyla Arguvan’da buluşuyoruz. 7 bölgeden türkülerle Türkiye’nin sesi olan Türkü Festivalimiz, dünyanın farklı halklarının türkülerini seslendirdiği türkülerin, halkların kardeşliğine dönüştüğü uluslar arası bir festival halinde devam ediyor” diye konuştu.
 
Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan da, dostluğun, aydınlığın, barışın, hoşgörü ve sevginin Arguvan Türkü Festivali’nde doruğa çıktığını dile getirdi.
 
10. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali kapsamında Sebahat Akkiraz, Musa Eroğlu, Tayyar Erdem, Sevinç Eratalay, Abdullah Bakır, Metin Erbek, Aşık Ercan, Zelal Gökçe, Şirin Üstün, Aynur Zaman Öz, Özlem Büyük, Mikail Aslan, Ayfer Düzdaş, Derdiyok Ali, Hıdır Göksu, Sercan Dilek Erkeker ve Hüseyin Ceylan’ın sahne alacakları kaydedildi.
 
Festivalde Son De Küba adlı grup gösteri yapacak. Program kapsamında panel ve tiyatro gösterilerinin de düzenleneceği bildirildi.
 

SÖYLEŞi: EDEBİYAT ve ÖZGÜRLÜK
Konuşmacılar:Orhan ALKAYA-Tuhan GÜNAY-Suzan SAMANCI
Tarih:14 Temmuz 2012
Yer:Arguvan Merkez Saat:14.30
 
PANEL: YARGI NEREYE GiDiYOR?
Modaretör:Birsen Çolak Kıratlı
KonusmacIlar:İlhan Cihaner (CHP Denizli Milletvekili) -Sırrı Sürayya Önder (BDP İstanbul Milletvekili)
Tarih:15 Temmuz 2012
Yer: Arguvan Merkez Saat:15.00
 
KÖY GEZiSi: Aşağı Sülmenli Köyü Kültür Evi Açılışı
 
Tarih: 14 Temmuz 2012 Saat:08.30
 
Etnografya Müzesi(Ersoy Eren)
Fotograf Sergisi: Fesli Kadınlarımız(Rıza Parlak)
Karagöz Gölge Oyunu (Nihat Mürsit Pınar)

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız