SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan ve Darende'de 'Güvenli Okul' Toplantısı

0
Güncellendi - 2017-09-10 02:32:39
Arguvan ve Darende'de 'Güvenli Okul' Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Darende ve Arguvan ilçelerinde güvenli okul toplantısı yapıldı, okulların çevresinde alınacak önlemler görüşüldü.

ARGUVAN'DA..

Arguvan Şehit Tuncay Göksu Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul önlerinde alınacak önlemler, öğrencinin evden okula kadar olan erişiminde güvenli yolculuk yapmaları, bağımlılıkla mücadele, gün ışığından daha fazla yararlanma ve sağlıklı beslenme konuları ele alındı.

İlçe Kaymakamı Cuma Emeç, toplantıda yaptığı konuşmada, güvenli okul konusunun emniyetli olduğunu, sıkı denetimler ve kontrollerin yanı sıra okullardaki kamera sistemlerinin güçlendirilmesi gerektiğine değindi.

Okul çevresinde alınacak olan güvenlik tedbirleriyle öğrencilerin kötü alışkanlıklar edinmesinin önlenmesi için kolluk kuvvetleriyle koordineli çalışılacağını belirten Emeç, servislerle daha güvenli bir şekilde yolculuk yapılması için sorumluların gerekli denetimleri daha da sıklaştırmasını istedi.

Kaymakam başkanlığındaki toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yay, İlçe Emniyet Amiri Esen Aşkar, mahalle muhtarları, okul aile birliği başkanları ve okul müdürleri katıldı. (Fotoğraflar bu toplantıdan)

DARENDE'DE..

Darende'de "2017-2018 Eğitim Öğretim Döneminde Okulların Çevresinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri Toplantısı" yapıldı.

Darende Öğretmenevi'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Kaymakam Enver Hakan Zengince, çocukların ve gençlerin en güvenilir ve sağlıklı ortamda, iyi ve kaliteli eğitim öğretim hizmetlerinden faydalanmalarını sağlamanın kamu görevlilerinin sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Darende'de 18 Eylül itibarıyla 6 bin 486 öğrencinin eğitim öğretim hizmeti alacağını belirten Zengince, 30 okulda ise 490 öğretmenin görev yapacağını kaydetti.

Zengince, öğrencilerin bir kısmının taşımalı eğitim kapsamında olduğunu anımsatarak, "Bu kapsamda 115 araçla 2 bin 510 öğrencimizi her gün evlerinden alıp okullara taşıyacağız." dedi.

İl nüfusuyla kıyaslandığında öğrenci sayısının önemli olduğunu dile getiren Zengince, şöyle devam etti:

"Ailelerin en kıymetli varlıkları çocuklar, eğitim öğretim kurumları itibarıyla bize emanet. Biz, onları en iyi şekilde eğitim öğretim imkanlarından faydalandırmak zorundayız. Eğitim öğretim hizmetlerine sadece iş ya da görev olarak bakılmamalı. Elbette ki bu görev ama onun yanında her şeyden önce vicdani bir sorumluluk. Vatan, devlet ve millet meselesi çünkü eğitim dediğimiz zaman aslında her şeyden bahsetmiş oluyoruz."

Zengince, Darende'nin güvenli ve huzurlu bir şehir olduğunu anımsatarak, "Buna rağmen tedbiri elden bırakmıyoruz. Tedbirleri almak ve devam ettirmek üzerinde durmamız gereken bir durum. Bu kadar öğrencinin olduğu bir camiada her türlü riskin, her türlü problemin de her an ortaya çıkabileceği öngörüsüyle hareket etmeli ve buna yönelik tedbirleri almalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce de işlerinin eğitim olduğunu belirterek, ilçenin her geçen gün başarı ortalamasının yükseldiğine değinerek, güvenli bir eğitim için tüm kurumların el ele çalışması gerektiğini ifade etti.

Toplantıya, Belediye Başkanı Süleyman Eser, İl Emniyet Müdürü vekilleri, İlçe Jandarma Komutanı vekilleri, okul müdürleri, mahalle muhtarları ve diğer ilgililer katıldı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız