SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan'da İstiridye Mantarı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:53:54
Arguvan'da İstiridye Mantarı
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan’da İlhan Özdemir adlı üretici, kurduğu kültür mantarı ünitesinde ‘İstiridye Mantarı” üretimine başladı.

Arguvan’da bir depoda kültür mantarı üretim tesisi kuran İlhan Özdemir, İstiridye mantarın bölgede ilk defa üretimi yapılan yeni bir ürün olduğunu söyledi.

Üretim tesisini ziyaret eden Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş “Arguvan’da mantarın alternatif ürün olarak düşünülebileceğini deneme konusunda girişimci arkadaşlarımızın başarılı olduklarını görüyoruz.” diye konuştu.

Üretici İlhan Özdemir ise, “Küçük ve kapalı bir alanda kurduğumuz mantar üretim tesisinde İstiridye Mantarı üretmeye başladık. Şuan deneme aşamasındayız. Denemelerde oldukça ciddi oluşumlar gördük.” dedi.

Arguvan Belediyesi ve Arguvan İlçe Tarım Müdürlüğüne de teşekkür eden üretici İlhan Özdemir, İstiridye mantarı doğal bir ortamda yetiştirildiğini ve kısa zamanda hasada gelerek ekonomiye dönüşmesinden dolayı bölgede önem arz eden yeni bir alternatif ürün olarak değerlendirilebileceğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız