SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan'da Kodlama Şenliği

0
Güncellendi - 2019-05-17 19:56:29
Arguvan'da Kodlama Şenliği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Arguvan ilçesinde ilk kez kodlama şenliği düzenlendi.

Arguvan Şehit Tuncay Göksu Çok Programlı Anadolu Lisesinde yapılan ‘Kodla Arguvan’ şenliğine İlçe Kaymakamı Abdullah Şahin, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe Jandarma Komutanı, Yusuf Soy, İlçe Emniyet Amiri Okan Gündüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yay, kurum müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program öncesi konuşan Bilişim Teknolojileri öğretmeni ve Proje Koordinatörü Fulya ilaslan, başlattıkları ‘Kodla Arguvan’ projesi kapsamında ilçede ilk kez kodlama şenliği düzenlediklerini belirterek “Bu projede amacımız, bilgi çağını yakalamak için yazılım üretmenin önemine dikkat çekmek. Analitik düşlenebilen, takım çalışması yapabilen, tüketen değil üreten bir nesil bilinci oluşturmak” şeklinde konuştu.

Şenlikte ilçedeki tüm okulların hazırladıkları projelerin sergilendiğini belirten İlaslan, Arguvan’da ilk kez gerçekleştirdikleri bu projenin gelecek yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, öğrencilerin hazırladıkları projeleri tek tek gezerek öğretmenler ve öğrencilerden bilgiler aldılar.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız