SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan'da Mevlid-i Nebevi Etkinliği

0
Güncellendi - 2019-11-10 03:14:24
Arguvan'da Mevlid-i Nebevi Etkinliği
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan ilçesinde, Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Arguvan Müftülüğünce, Arguvan Şehit Tuncay Göksu Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programa İlçe Kaymakamı Abdullah Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yay, İlçe Emniyet Amiri Okan Gündüz, İlçe Muhtarlar Dernek başkanı Ekrem Aslan, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan İlçe Müftüsü Metin Bozkır, “ Diyanet işleri başkanlığımız 2019 yılı Mevlid- i Nebi haftasında 'peygamberimiz ve aile' konusunu ana tema olarak belirledi. Şunu belirtmek isterim ki, bu seneki Mevlid-i Nebi Haftası temasının peygamber ve aile olarak belirlenmesi son derece önemlidir. Zira aile hayatı, insanın şahsiyetinin ve kimliğinin geliştiği bir ortamdır. Aile, kültürümüzde ' Allah'ın emri ve Peygamberin kavliyle' ilkesi çerçevesinde kurulur. Bu şu anlama gelir ki, '' Ey Allah'ım ben bu evliliği sen emrettiğin için bir akit ve sağlam bir temel üzerinde kuruyorum. Bu konuda "Peygamberin kavliyle" diyerek onun aile hayatını kendime örnek alıyorum. " anlamına gelmektedir. Bizler bunu bırakıp abuk sabuk tekliflerle kurmuş olduğumuz aile hayatımızda ne huzur kaldı, nede mutluluk” dedi.

Arguvan ilçe İmam hatip ortaokul öğrencileri, Kuran-ı Kerim tilaveti okudu. Şiirler gibi etkinlikler katılımcıların beğenisini kazandı.

Yarışmalarda birinci gelen öğrenciler, İlçe kaymakamı Abdullah Şahin tarafından ödüllendirildi .

Program sonrası protokol üyeleri ve Kaymakam Abdullah Şahin öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekimi esnasında, Barış Pınarı Harekatına gönderide bulunulup, Mehmetçiğe selam göndererek, “ tüm asker ve polisimize Rabbim zeval vermesin “ dediler.

Kaymakam Abdullah Şahin , programda emeği geçenlere teşekkür ederek, tayini çıkan Arguvan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Önder Fırat ’a plaket verdi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • hakkaniyetli (4 yıl önce)
    Bu kaymakam okulun bahçe duvarının dibinde bir sigara izmariti bularak okul müdürünü sürgüne gönderen kaymakam değil mi ,Ben senin tipini beğenmedim ,senin bir açığını bulurum diyerek zihniyetiyle çamların dibinde bir izmariti alarak , çalışkan, dürüst , bilgili ve bir sistem kurmaya çalışan , aynı zaman dada iki çocuğu rahatsız olan müdürü sürgüne gönderen zihniyet değil mi bu.....
    0
    0
    Yanıtla