SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan'da Sel ve Taşkın

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:35:30
Arguvan'da Sel ve Taşkın
A- A+ PAYLAŞ
 
Arguvan ilçesine bağlı 3 köyde, sağanağın ardından bazı ev ve hayvan barınaklarını su bastı. 
     
Yağmur ve zaman zaman dolu şeklinde etkili olan yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sel suları, ilçeye bağlı Kızık, Eymir ve Akören köylerinde derelerin taşmasına neden oldu. Taşkınlar nedeniyle bazı evleri ve hayvan barınaklarını su basarken, bölgedeki arı kovanları da sular altında kaldı. 
    
Evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar, komşularının yardımıyla kurtarıldı. Su baskınlarının yaşandığı barınaklardaki hayvanlar da başka yerlere nakledildi. 
     
Kızık köyünü diğer köylere bağlayan yolda çökme yaşandı. Arguvan Kaymakamı Mehmet Maraşlı'nın talimatıyla bölgeye gelen ekipler, yolda onarım çalışması yaptı. Kızık köyü muhtarı İbrahim Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dağlardan gelen sel sularının dereleri taşırdığını belirterek, su baskınları sonucu Kızık, Eymir ve Akören köylerindeki ev ve hayvan barınaklarının zarar gördüğünü söyledi. 
     
Elazığ'da da sağanak, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Aniden başlayan şiddetli yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, yayalar suyun çekilmesini bekledi. 
     
Meteoroloji yetkilileri, yağışın 4 gün boyunca aralıklarla devam edeceğini bildirdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız