SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan'da Suruç Protestosu

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:52:04
Arguvan'da Suruç Protestosu
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan Nazım Hikmet Meydanı’nda Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısı kınandı.

Saygı duruşu ardından Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ve Arguvan HDP İlçe Başkanı Ahmet Ercan sırasıyla konuşma yaptılar konuşmalarda katliamda yaşamlarını yitirenlere baş sağlığı dilendi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş “Kobanili çocuklara umut olmak üzere yola çıkan yeniden inşa sürecine katkı sunmak isteyen Türkiye’nin çeşitli illerinden Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist gençlerimize yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz. Karanlık günlerin bizi beklediğinin habercisidir. Bir canımızın daha gitmesine tahammülümüz kalmadı. Ortadoğu’nun savaş çukuruna ülkemizi çekmek isteyenlerin planlarının birer parçasıdır. Biz emek ve demokrasi güçleri olarak ülkemizde ve Ortadoğu’da kalıcı barışın sağlanması için alanlarda olacağız.

Halkımız bu kanlı pazarlıkların bedelini ödemeye devam etmekte, ülkemiz bu çıkmazın içine her geçen gün daha fazla sürüklenmektedir. Katliamların, emperyalist hesapların parçası olup bunları istikrar maskesiyle süsleyerek dış politika olarak sunanlara halkımızın güveni yoktur. Hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralılara geçmiş olsun diyoruz.”dedi.

HDP İlçe Başkanı Ahmet Ercan ise “Daha önce Reyhanlı’sı vardı ört pas etmeye çalıştılar, Diyarbakır mitingimiz oldu yarın Urfa-Bingöl, öbür gün bütün bu coğrafyayı kapmayacağının hiç kimse garantisini veremez. Bu ateş çemberinin içerisine çekiliyoruz, tepki vermezsek, tavrımızı koymazsak, bu tür ölümler karşısında kenetlenmezsek ateş düştüğü zaman ne kuru kalır ne yaş kalır herkesin bu konuda tavır alması lazım. Bakın cenazeler Türkiye’nin dört bir yanına dağıldı”

Konuşmalardan sonra oturma eylemi gerçekleştiren kalabalık sloganlarla saldırıyı kınadı.

Ahmet Ercan, Arguvan Türkü Festivali’nin iptal edilmesinden dolayı Arguvan Vakfı’na ve Arguvan Belediyesi’ne teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız