SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan'da Yol Çalışmaları

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:50:34
Arguvan'da Yol Çalışmaları
A- A+ PAYLAŞ

2015 yılı yatırım programı kapsamında özellikle ilçelerde yol açma, genişletme ve bakım onarım işlerine yoğunluk veren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Arguvan ilçesinde yeni yol açma ve genişletme çalışmaları yapıyor. 

Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'na bağlı İlçe Yol Yapım ve Bakım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında, Arguvan ilçesine bağlı Bahçeli Mahalle yolu 4 metre’den 8 metre genişliğe çıkarıldı.

4 kilometre uzunluğundaki mahalle yolunu standartlara uygun hale getirmek için alt yapı çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, mahalle yoluna çeşitli çaplarda 30 adet beton büz yerleştirdi. Viraj düzeltmeleri de yapan ekipler, yağışların ardından yola düşen kayaları da temizledi.

Yolun yağışlardan olumsuz etkilenmemesi için yer yer su kanalları da yapan ekipler, alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte yola temel malzemesi sererek, asfaltlanmaya hazır hale getirecek.

Büyükşehir Belediyesi yine Arguvan İlçesi Yazıbaşı Mahallesine bağlı Zengolar Sokakta da 600 metrelik yeni bir yol açtı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Zengolar Sokak içerisinden geçen derenin de ıslahını yaptı. Sokağı ikiye ayıran dere yatağına 1600’lük çaplarda beton büzler yerleştirilerek, dolgu çalışması yapıldı.

Zengolar Sokağının geçmişte yolunun olmadığını belirten sokak sakinlerinden Bedri Aslan, Büyükşehir Belediyesinin yol sorunlarını ortadan kaldırdığını söyledi. Yapılan yol çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getiren Aslan, “Çocuklarımız okula araçlarla gidiyordu. Sokağımızın yolu yoktu. Araçlar normalde buraya gelmiyordu. Çocuklarımız epeyce bir yol yürüyordu. Acil hastamız olduğunda ambulans bile gelmiyordu. Ana yolda bekliyordu. Büyükşehir Belediyemiz burada uzun zamandır çalışıyor. Çok zor şartlarda, büyük emekler harcayarak yolumuzu açtılar. Sokak sakinleri ilk defa yolla tanıştı. Artık servis aracıda gelecek, ambulansta, yaşadığımız sevincin tarifini anlatmak çok zor. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız