SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan'da Yollar Standartlara Uygun Hale Getiriliyor

0
Güncellendi - 2016-06-02 11:33:05
Arguvan'da Yollar Standartlara Uygun Hale Getiriliyor
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Arguvan’ın toplamda 47 kilometre uzunluğunda olan 2 grup yolu standartlara uygun hale getiriliyor. 6 mahalleyi birbirine bağlayan grup yolunda yol genişletme çalışmaları, 5 mahalleyi bir birine bağlayan diğer bir grup yolunda ise yol altyapı çalışmaları yapılıyor.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Bölge sakinleri ulaşımda büyük zorluklar yaşıyordu. Büyükşehir Belediyemiz tarafından 2015 yılının sonbahar aylarında başlayıp bu yıl devam eden yoğun bir çalışmalar var. Arguvan’da, bu yıl ilk olarak altyapı malzemesi yerinde üretildi. Şu anda grup yollarının altyapıları yapılıyor. Yol genişletme, standart geliştirme ve altyapı malzemeleri seriliyor. Bu çalışmaların devamında yollarımız asfalt ile kaplanacak. Çalışmalar şuana kadar gayet iyi gidiyor. Koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Bu çalışmalar bölge halkını da memnun ediyor. Bu nokta da Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Her alanda koordineli ve güzel bir çalışma örneği sergiliyoruz. Sonuçta kurumlar insanlara ve topluma hizmet için var. Bu anlamda iyi mücadele örneği sergiliyoruz.  Bu sezon planlanan çalışmalar tamamlandığında Arguvan’ın yol sorunları büyük oranda çözülmüş olacak. Arguvanlılar daha sağlıklı, konforlu ve güvenli yollarda yolculuk etmiş olacaklar” dedi.

Belediye tarafından çalışmalar ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

“Karahöyük, Ermişli, Çayırlı, Kızıluşağı, Koyuncu, Konakbaşı grup yolu 6 metre genişlikten 12 metre genişliğine çıkarılıyor. 29 kilometre uzunluğundaki grup yolu altyapı çalışmalarının devamında asfaltlanacak. Yolun 9 kilometrelik bölümünde ise ikinci kat asfalt yapılacak. Yolun bir bölümde altyapı çalışmaları 2015 yılının güz aylarında tamamlanmıştı.

Grup yolunun Arapgir bölümünü kapsayan Çakırsu, Bostancık, Boğazlı, Günyüzü ve Arapgir bölümü de yine bu yıl içerisinde asfaltlanacak.

Arguvan ilçesinin bir diğer önemli grup yolu olan ve 18 kilometre uzunluğunda olan Asmaca, Güveçli, Çevreli, Hakverdi, Tatkınık grup yolunda ise asfalt öncesi altyapı çalışmaları yapılıyor. 18 kilometre birinci kat, 4,5 kilometre de ikinci kat asfalt serimi yapılacak olan grup yolu Büyükşehir Belediyesi tarafından standartlara uygun hale getiriliyor.”

Kayak : Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız