SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan'dan Yoncalı Haykırışı

A- A+ PAYLAŞ
 
Arguvan belediye başkanı Hüseyin Taştan, “Temeli 1996 yılında atılan fakat uzun yıllar iz kapsamına alınması nedeniyle hiçbir yatırımın yapılmadığı Yoncalı Barajının yapılmaması için her yol deneniyor” dedi.  Belediye başkanı Taştan; “Müteahhit firma ile mahkemelik olan devletin barajın tamamlanması için hiçbir gayret göstermediğini belirterek, “Gayret göstermediği gibi Yoncalı barajını destekleyen kaynak suyunu başka bir ilçeye içme suyu olarak taşınması çalışmaları yapması da bizleri kaygılandırıyor” diye konuştu.
 
Arguvan Türkü Festivali açılışında yaptığı konuşmada, ilçenin sorunlarından da bahseden Taştan, DSİ’nin Yoncalı Barajının bir an önce bitirilmesi konusunda kararlı bir girişim sergilemediği gibi, Arguvan’ı komşu ilçelerle hasım yapmak da dahil her türlü girişimi yaptığını belirterek şöyle konuştu “ 1996 yılında temeli atılan Yoncalı barajının milli gelire katkısı biline biline sırf bu baraj Arguvan ismi, Arguvan’ın kültürel kimliği yüzünden iz kapsamında bırakılmıştır. Geçtiğimiz yıl milletvekilimiz Mevlüt Aslanoğlu’nun gece gündüz yaptığı meclis mücadelesi sonrası iz kapsamından çıkarılmıştır. Bu konuda üstün gayretler sarf eden milletvekilimiz Aslanoğlu’na ve ona destek veren milletvekilimiz Ömer Faruk Öz’e teşekkürleri bir borç biliriz.” dedi ve şöyle devam etti:
 
“Yoncalı bizim kanımız, bizim olmazsa olmazımız. Baraj iz kapsamından çıkarmakla da bitmemiştir. DSİ yöneticilerinin ifadelerine göre 15 yıl önce temeli atılan baraj henüz yüzde 25 seviyesinde olmasına rağmen, müteahhitle mahkemelik, çözüm de görülmüyor. Bu durumda devletin tasarrufunu kullanıp, bir an önce ihalesini gerçekleştirip, bir an önce su kanallarından Yoncalı'nın suyu akıtılmalıdır. Yoncalı Barajı'nı destekleyen kaynağın bir başka ilçeye içmesuyu olarak götürme çalışmaları vardır. Yoncalı'yı sulama olarak projelendiren DSİ'nin, kaynağı besleyen sulardan habersiz olması mümkün değildir. 40 kilometre öteye borularla su taşımak isteyen DSİ, baraja suyu nereden bulacağını hesaplamış mıdır? Barajı besleyen kaynak kuruduğundan, yapımına ihtiyaç kalmamıştır denilecek midir? Böylece projelerin yapılmasında imzası bulunanlar Arguvan ile diğer ilçeyi hasım durumuna düşürmüşlerdir. Biz Arguvan yerel yöneticileri olarak gayret ve çabamız Arguvan'ı kalkınmış, katkıı sunan bir ilçe yapmaktır. Ekonomik kalkınmanın olmadığı bir yerde toplumsal barış  zaman kaybedecek, zaafiyet gösterecektir."
 
Yoncalı Barajı'na kaynak oluşturacak suyun borularla aktarılmak istendiği ilçenin Hekimhan olduğu belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız