SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan'ı Kuraklık Vurdu

A- A+ PAYLAŞ

Kuraklığın Arguvan’da büyük çapta etkili olduğu, ekinlerin zarar gördüğü, son günlerdeki yağışların da ürünün daha önceden olumsuz etkilenmesi nedeniyle bir yararının olmadığı bildiriliyor.

Kurak geçen mevsim nedeniyle başta hububat olmak üzere ekinlerin büyük çapta etkilendiğini belirten vatandaşlar, bu durumun hayvancılığı da etkilediğini, borçlarını ödeyememe durumu ile karşı karşıya kaldıklarını belirtiyorlar.

Alınması istenen önlemler, “ACİL” ve “UZUN VADELİ” olarak şöyle önerildi:

* ACİL ÖNLEMLER

1- Hasar tespiti yapılmalıdır.

2- Bu tespit doğrultusunda köylülerin kooperatif ve bankalara olan borçları silinmeli, bu gerçekleşemiyorsa en az beş yıl süre ile
dondurulmalıdır.

3- Köylülerimizin yaşamlarını idame ettirebilmeleri için maddi destek sağlanmalıdır.

4- Hayvancılığın devamı için gerekli olan besin desteği sağlanmalıdır.

5- Traktörünün ve diğer tarım araçlarının çalıştırılabilmesi için kullanacağı mazot destek olarak sağlanmalıdır.

6- Tarlalarımıza ekeceğimiz tohumların devlet tarafından sağlanması istenmelidir.

7- En az beş yıl süreyle elektirik ve su için ücret alınmamalıdır.

* UZUN VADELİ ÖNLEMLER

1- Yoncalı Barajı'nın yapımı hızlandırılmalıdır. Önemli mesafe alınmıştır. Bitirilmesi için baskı yapılmalıdır.

2- Aliağa Barajı'nın etüt çalışmaları tamamlanmıştır. Bir an önce somut adımlar atılması ve projenin tamamlanmasıyla ilgili önemi ve aciliyeti anlatılmalıdır.

3- Bunun dışında konunun uzmanları ile irtibata geçilmeli, sulama konusunda alternatif raporlar hazırlanmalıdır. Bunların gerçekleştirilmesi için çalışılmalıdır.

4- Uzmanlardan oluşturulacak bir kurul, Arguvanımızın yapısını inceleyerek (tarlasını, yaylasını, merasını, dağını, tepesini, taşını, deresini, suyunu, ağacını...) inceleyerek alternatif ürün önerileri sunmalı, gerekirse deneme faaaliyetlerine başlanmalıdır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız