SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Arguvan'ın Hayatını Kurtaracak'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:41:34
'Arguvan'ın Hayatını Kurtaracak'
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, inşaat çalışması devam eden Arguvan ilçesindeki Yoncalı Barajı’nın inşaat sahasında inceleme yaparak, son çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Yoncalı Barajı’nda taşeron firması haricinde 117 kişinin çalıştığı bilgisi verilen Çalık’a baraj inşaatının Aralık 2017’de bitmesinin hedeflendiği ve 2018 yılında Yoncalı Barajı’nın hizmete gireceği bilgisi de aktarıldı.

Baraj inşaatının şuanda yüzde 40’lar seviyesine geldiği bilgisini de alan Milletvekili Çalık, “Yoncalı Barajı’nda en büyük şans, buradaki sulama kanallarının eş zamanlı olarak baraj inşaatı ile birlikte sürdürülecek olmasıdır ve Yoncalı Barajı’nın sulama kanalları ihalesi bu yılın sonunda ihaleye çıkartılacaktır” dedi.

BARAJ BİTİNCE, SULAMA KANALLARI DA BİTECEK

Çalık, “Yoncalı Arguvan ve Arapgir bölgesinde yaklaşık 117 bin hektarlık bir alanı sulayacak. Arguvan bölgesinde susuzluktan kaynaklanan kurak arazilerin sulanmasında kullanılacak. Yoncalı Barajı’nın eski proje ve planı maalesef istediğimiz şekilde değildi. Su ve Orman İşleri Bakanımız sayın Veysel Eroğlu’nun talimatı ile Yoncalı Barajı’ndaki proje yeniden revize ettirildi. Yoncalı Barajı’nın son ihalesinde de müteahhit firmaların kamu İhale Kurumu’na gitmesi nedeniylede gecikme sorunları yaşandı. Şuana kadar baraj inşaatında 10 milyon TL bütçe harcandı. Yoncalı Barajı için 2015 yılı için 25 milyon TL ödenek aktarılacak. Sözleşme tarihi olan 2017 yılının sonu itibariyle baraj inşaatı bitirilecek. Baraj inşaatının bitmesi ile birlikte bölgemize sulama suyunu da vermiş olacağız. Yoncalı Barajı’nın prjoesin8deki gecikme nedeniyle biz sulama kanallarının yapımının da ihaleye çıkmasını istedik. Yaptığımız görüşmeler neticesinde Yoncalı Barajı’nın sulama kanalları da bu yılın sonunda ihaleye çıkartılacak. Yaklaşık 90 milyon TL’lik bir yatırım ve Arguvan’ın hayatını kurtaracak bir yatırım. Barajın sahasında kalan yerleşim bölgeleri ile ilgili olarak da DSİ Genel Müdürlüğümüz çalışmalarını yürütüyor. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz” diye konuştu.

ARGUVAN BÖLGENİN ÇUKUROVASI OLACAK

Yoncalı Barajı’nın hayta geçirilmesi için çok önemli çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Çalık, “bu bölge bizim bölgemiz, burada bizim insanlarımız, bizim kardeşlerimiz bulunuyor. Arguvan ve Yazıhan bölgemizde kurak arazilerin suyla buluşması için dev projelere imza atıyoruz. Yoncalı barajı 90 milyon TL tutarında bir dev projedir. Bundan da önemlisi bu bölgemizdeki kurak arazilerimiz suyla buluşacak ve burası Malatya’nın bir Çukurovası olacak. Arguvan ilçemize ikinci bir baraj daha kazandırıyoruz ve o projemizde Aliağa Barajı’dır. Aliağa Barajı Projesinin de çalışmalarını yürütüyoruz. Arguvanlılar kurak arazilerden dolayı artık göç etmeyecek ve bu bölgemize tersine bir göç başlayacak, insanlarımız kendi topraklarında üretim yapacaklar. Biz Arguvan’ın çalışkan insanını her zaman sevdik ve sevmeye devam edeceğiz. Arguvanlılar, artık düğün türküleri söyleyecek. Çünkü bu dev projelerle Arguvan’ın düğün yılları başlıyor. Arguvan AK Parti teşkilatıma ve Arguvanlılara çok teşekkür ediyorum, prjoeye sonuna kadar sahip çıktılar. Yoncalı Barajı inşaatı gecikti,  ama hızlı gidiyor. Aynı şekilde Yazıhan ilçemizin de düğün yıları başlıyor ve Doğu Anadolu’nun önemli bir tarım üretim merkezi olacağız. Bugünleri hep birlikte coşku ve mutlulukla, birlik ve beraberlikle, kardeşçe yaşayacağız. Malatya her yönü barajlarla kamplı bir medeniyet şehri olarak bölgesinde elmas gibi parlayacaktır” şeklinde konuştu.

Çalık, Yoncalı Baraj inşaatının proje süresinin ağustos 2018 olduğunu, ancak yüklenici firmanın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na verdiği söz üzerine 2017 ‘de bitirileceğini kaydetti.

BEYLERDERESİ GERDANLIK GİBİ…

Çalık, “Beylerderesi’ne bir gölet yapmak içinde çok ciddi çaba sarf ettik. Bütün milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çalışmalar bitti ve yapım ihalesi 8 Ekim 2015 tarihinde yapılacak. Beylerderesi, bir boğaz köprüsü güzelliği içinde Doğu’dan Batıya, Batı’dan Doğu’ya gerdanlık gibi olacak” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız