SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Arguvan'ın Kırmızı Çizgileri Var'

A- A+ PAYLAŞ

Arguvan Türkü Festivali'ni izlemeye gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav, "Arguvan'ın kırmızı çizgisi var" dedi.

Festivalin son gününde, türkü şölenini izlemeye gelenler arasında CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Süha Okay, CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mehmet Ali Özpolat, Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Değer, CHP milletvekilleri ve il başkanları ile ilçe ve belediye başkanları da vardı.

Festivalde bir konuşma yapan CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Arguvan'da kısa süre öncesinde göreve gelmesine rağmen türkü festivali geleneğini sürdüren Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

ARGUVAN TÜRKÜLERİNİ DİNLEMEK ÇOK GÜZEL
CHP'nin üst düzey yöneticileriyle birlikte festivale katıldıklarını ifade eden Sav, şöyle konuştu:

"Arguvanlılarla beraber Arguvanlıların havasını birlikte soluyalım diye geldik. Sanılmasın ki, Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan CHP'den başkan olduğu için buraya geldik. Belki onunda bir katkısı var ama Arguvanlılar anımsarlar, Arguvan'da geçen yıl farklı bir partiden başkan olmasına rağmen Genel Başkanımız Deniz Baykal ve birçok yöneticimiz bu festivali onurlandırmışlardı. Elbette böyle bir güzelliği birlikte solumak, Arguvan türkülerini birlikte dinlemek çok güzel olmalı."

Arguvan'ın güzelliği ve bu festivalin bu kadar görkemli olması neye bağlı diye hep merak ettiğini anlatan Sav, şunları söyledi:

"Gelip gördükten sonra, dinledikten sonra bir takım haklı geçerliliklerinin olduğunu görebiliyorum. Her ne kadar Arguvan'ın nüfusu 9 bin olsa bile, merkez nüfusu 2 bin 100'e inse bile, Arguvan'ın nüfusu önemli değil Arguvan da yatan kültür güzelliği, birliktelik ve dayanışma önemli. Bu kadar güzide topluluk herhalde Arguvan'a boşuna gelmiyor. Bir keramet var. Keramet bizlerde
değil sizlerde, bu güzelliği oluşturanlarda."

Hacı Bektaş-ı Veli ve Pir Sultan Abdal'dan dörtlüklerde okuyan Sav, sözlerine şöyle devam etti:

"Sizin narınız ateşiniz olmasa bizim sacımız neye yarar. Geçmişi, tarihi milattan öncelere dayanan ve pek çok kültüre beşiklik yapmış olan Arguvan, elbette ki bu haklı şöhretini derinliklerden alarak geliyor. Ankara'da bir Arguvanlı dostumla buraya gelmeden önce konuştum. Bana Arguvan'da olanları ve olmayanları anlattı. Arguvan da olmayanlar, hastanesi, pastanesi, sineması, gazetesi, oteli, düğün salonu, toplantı salonu yok. Ama Arguvan da düşmanlık, kavga ve terör de yoktur. Arguvan da olanlar ise yol sorunu, su sorunu, yoksulluk, hiçbir şekilde bozulamamış güzel bir doğa ve çevre vardır ama onlar kadar önemlisi barış, hoşgörü, kardeşlik ve misafirperverlik vardır. Biz şimdi sizin bu misafirperverliğinize sığınıyoruz."

ARGUVANLILAR ATATÜRK İLKELERİNE BAĞLIDIR
Arguvanlıların bu kültür güzellikleri yanında kırmızı çizgileri de olduğunu anlatan Sav, şunları söyledi:

"Bu kırmızı çizgileri, demokratik laik Cumhuriyet'ten yana olmak, Atatürk ilke ve inkılaplarına sonuna kadar sahip çıkmak, birer Mustafa Kemalci olmaktır. Bu güzelliklerin yanında kuşaktan kuşağa devir ettikleri hasretleri, zenginlikleri, sosyal güzellikleri de var. Evlatlarına yalan söylememeyi ve doğruyu yapmalarını, kin tutmamalarını, düşmanlık yapmamayı, incinsen de incitmemeyi, eline beline ve diline sahip olmayı öğretip, öğütlerler. Tabii edep ve erkanı da öğretirler. Edebi erkanı bileceğiz ama hangi yolda gideceğimizi de bileceğiz. O yol belli, o yolu ustamız, kurtarıcımız, her şeyimiz, her şeyimizi borçlu olduğumuz Mustafa Kemal şöyle diyor; 'Yeni Türkiye'nin genç evlatları, yorulsanız da beni izleyeceksiniz. Dinlenmemek üzere yola koyulanlar, asla yorulmazlar'. Arguvanlılar da dinlenmemek üzere yola koyuldular asla yorulmayacaklar. Yolda yürüyeceğiz, dönmeyeceğiz. Bu inanç ve duygularla 7. Geleneksel Arguvan Türkü Festivali hepinize kutlu olsun."

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'a konuşmasının ardından Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan tarafından Arguvan 7. Türkü Festivaline katılımları anısına bir plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız