SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arguvan'ın Olmaktan Çıktı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:17:48
A- A+ PAYLAŞ

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Arguvan Türkü Festivali, Arguvanlıların ve Malatyalıların olmaktan çıktı. Önümüzdeki dönem derneklerimizin ve belediye başkanımızın çabalarıyla sınırı Türkiye’yi geçen, Dünyanın önemli festivallerinden biri olacak. Bu konuda Arguvanlılara güveniyorum” dedi. 

Bu yıl 11. si gerçekleştirilen Arguvan Türkü Festivali’nin son gecesi bir konuşma yapan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba , “Az önce sahneye Küba’dan gelen bir grup çıktı. Arjantin’de doğan, Küba’da devrim gerçekleştiren ve Bolivya’da emperyalistlere karşı savaşırken katledilen Ernesto Che Guevera’yı andı. Arjantin neresi, Arguvan neresi? Demek ki yürekler bir olunca her şey aşılabiliyor. Bu festivali düzenleyen, emek veren, düşünen, bugünlere getiren hem yöneticilere hem de Arguvanlılara sevgilerimi saygılarımı sunuyorum” dedi.

“Bu festivalde dolak bağlayan, yazma bağlayan kadınlarımız Gazze’de katledilen çocuklara bir selam gönderiyorlar. Dayanışma duygularını gönderiyorlar” diyen Ağbaba, “Burada türkü söyleyen insanlar İŞİD militanları tarafından katledilen 13-14 yaşındaki çocuklara selam gönderiyorlar. Onların acılarını paylaşıyorlar. Deyiş söyleyen insanlar, Dünya’nın her yanında zalime karşı mazlumun yanında yer alıyorlar. Bu türküleri, deyişleri var edenleri içten duygularımla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Arguvan Türkü Festivali'nin Arguvanlıların ve Malatyalıların olmaktan çıktığını, önümüzdeki dönem derneklerin ve belediye başkanının çabalarıyla sınırı Türkiye’yi geçen, Dünyanın önemli festivallerinden biri olacağını belirten Ağbaba “Türkiye her şeye rağmen barış içerisinde yaşamaya devam ediyor. Arguvan bu barışı birlikteliği gösteriyor. Narmikan’ın dan Eymir’ine Maman’dan Kızık’a kadar birlik içerisinde, barış içerisinde yaşıyor. Yanı başımızda Suriye’de Irak’ta mezhep kavgaları devam ediyor. İnsanlar kimi zaman etnik kimliğinden kimi zaman mezhebinden dolayı katlediliyor. Bu nedenle bir kez daha Türkiye’nin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bir kez daha Laik, demokratik Cumhuriyet’in, bu Cumhuriyeti bizlere hediye eden Mustafa Kemal Atatürk’ün kıymetini herkesin bilmesi gerekiyor.Birileri eleştirse de,zaman zaman hakaret etse de bu ülkeyi kuran , Kürdü, Türk’ü, Alevisi-Sünnisi bir arada, barış içerisinde yaşamamızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’ü bire kez daha saygıyla anıyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız