SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvanlı Ozan Anıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:38:35
Arguvanlı Ozan Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Ankara Arguvanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 7. Arguvanlı Ozanları Anma Etkinliğinde “Derviş Muhammed” anıldı. 

Hacı Bektaş Kültür Vakfı’nın Dikmen’de yer alan merkezinde, gerçekleşen etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Asım Aydoğdu, Arguvanlı ozanların toplumun değerlerini kuşaklar boyu tanıtmakta önemli aracı olduklarını ve bunları kalıcı kıldıklarını belirterek; anma etkinliğini yapmaktaki amaçlarının, Arguvan Kültürünün bugünlere kimler tarafından nasıl getirildiği, kimler tarafından bu kültürün taşındığını, geliştirildiğini ve yayıldığını göstermek olduğunu vurguladı.

Aydoğdu, dernek olarak bugüne kadar Aşık Seyit Meftuni, Aşık Bektaş Kaymaz, Ozan Şah Sultan, Şair Semsi Belli, Erhan Yılmaz, Muharrem Arı’yı andıklarını ve bugün de Ozan Derviş Muhammed’i anacaklarını belirten Aydoğdu, ozanlara karşı bir nebze de olsa vefalı olmak adına bu anma törenlerini düzenlediklerini belirtti.

Daha sonra sırası ile Ali Rıza Uğurlu, Süleyman Kılıç ve Doç. Dr. Armağan Coşkun Elçi konuşmalarıyla Derviş Muhammed’in hayatını, eserlerini ve yaşam felsefesini konuklara anlattılar. Dernek Gençlik Kolu üyeleri Sevinç Yücel ve Hakan Güler Derviş Muhammed’in şiirlerinden örnekler okudular. Konuşmacılardan sonra sanatçı Erhan Yılmaz Derviş Muhammed’in eserlerini seslendirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız