SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arı, Bal ve Polen Üretiyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:05:47
Arı, Bal ve Polen Üretiyor
A- A+ PAYLAŞ
 
Arguvan ilçesine bağlı Armutlu köyünde yaşayan Barış Gönül adlı vatandaş, Kaymakamlığın ''Teknik Arıcılık Çalışmaları'' kapsamındaki desteğiyle, bal, polen ve ana arı üretmeye başladı. 
     
Kaymakam Mehmet Maraşlı, örnek projeyi kontrol etmek amacıyla Gönül'ün arıcılık yaptığı Armutlu köyüne gitti. Aracılıkta kullanılan muhafaza elbisesini giyerek arı kovanları ve ana arıları inceleyen Maraşlı, Malatya'nın da içinde bulunduğu bölgenin arıcılık yapmak için uygun olduğunu belirtti. 
     
Vatandaşları bu alana yönlendirerek kaliteli bal üretimi konusunda çalışmalar yapılmasını planladıklarını ifade eden Maraşlı, örnek proje kapsamında Gönül'e arıcılıkla ilgili tüm teknik malzemeleri ücretsiz olarak verdiklerini anlattı. 
     
Gönül'ün ürettiği balları ve polenleri takip ettiklerini dile getiren Maraşlı, Gönül'ün yürüttüğü arıcılık faaliyetinin diğer vatandaşlara da örnek olabileceğini söyledi. 
     
Arıcılık çalışması kapsamında 80 ana arı kovanı ve 100 de bal kovanında, bal, polen ve ana arı üretimi yapan Gönül de, bölgede yapılabilecek en iyi işlerden birinin arıcılık olduğunu belirtti. 
     
Kovanların kayıtlarını tek tek tutarak işin üzerine titizlikle gittiğini dile getiren Gönül, bu kayıtlar sayesinde sürekli verimli ırklardan ana arı ürettiğini ve böylece daha fazla ürün elde edebildiğini söyledi. 
     
Gönül, bu yıl başladığı arıcılıkta kendisine hedefler belirlediğini vurgulayarak, ilerde ürettiği balı artırıp satmayı planladığını ve arı sütü konusunda çalışmalar yapmaya karar verdiğini söyledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız