SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arıcılık ve Aşılama Kursları

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da çiftçi ve üreticilere yönelik olarak Arıcılık ve Fidan Aşılama kursları açıldı. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen kurslar ilgi gördü.

ARICILIK KURSU..
İl Tarım Müdürlüğü'nün açmış olduğu Arıcılık Kursu'nda katılımcılara, Arıların Kışlatılmasında yapılması gereken konular uygulamalı olarak arazide anlatıldı.

Eğitimi, İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Çetin Esen ve Ziraat Teknikeri Yusuf Kılıç'ın verdiği Arıcılık Kursu'nda, arazide uygulama yapıldı. Arıcılık yapılırken çok büyük önem arz eden kışlatmada yapılması gerekenler, kursiyerlerin daha iyi anlamaları için kovanlar üzerinde uygulamalı olarak anlatıldı. Akıllarında kalan soruları eğitmenlere soran katılımcılar, bu tür uygulamaların daha iyi anlamalarına vesile olduğunu dile getirdiler.

AŞILAMA KURSU..
Yeşilyurt İlçe Tarım Müdürlüğü ile Yeşilyurt Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "Meyve Ağaçlarında Aşılama Kursu" 21 çiftçinin kayıt yapması ile başladı. İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Tahir Macit'in verdiği kursta, teorik olarak aşı yapımı anlatılmakta, daha sonra sınıfa getirilen dallarla el becerisini kazandırmak için pratik yapılmakta.

Açılan kursta konuşma yapan Yeşilyurt İlçe Tarım Müdürü Ergün Çolakoğlu, çiftçilerimizin ölü dönem olarak tabir edilen kış aylarında kendi fidanlarını üretebilmeleri için Cumhuriyet Örnek Köy'de aşılama kursu açtıklarını, bu dönemde çiftçilerin isteği doğrultusunda tarım konulu her kursu İl Tarım Müdürlüğü konu uzmanlarından destek alarak açabileceklerini belirtip, ilerleyen günlerde Arıcılık Kursuda açmayı planladıklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız