SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arınç 'Malatya Uçağı' Dedi Ama..

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:54:26
Arınç 'Malatya Uçağı' Dedi Ama..
A- A+ PAYLAŞ

Suriye ordusuna ait Mİ 17 tipi helikopter, 2 kilometre sınır ihlalinde bulundu ve uyarıların ardından14.25'te Türk savaş uçağı tarafından füzeyle vurulması sonucu Suriye topraklarında düştü.

ARINÇ "MALATYA'DAN KALKTI" DEDİ AMA..

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuyla ilgili şunları söyledi:

"Suriye’ye ait bir MI 17 helikopteri bugün Hatay Güveçli bölgesinde 2 km hava sahası ihlalde bulunmuştur.

"Tüm uyarılara rağmen ihlalin devam etmesi nedeniyle söz konusu helikopter Malatya’dan havalanan hava kuvvetlerimize ait jetlerimizle füze ile vurularak düşürülmüştür."

GENELKURMAY "F-16 VURDU" DİYOR..

Genelkurmay Başkanlığı, Türk hava sahasını 2 kilometre ihlal eden MI 17 tipi Suriye helikopterinin havada devriye görevinde bulunan F-16 tarafından vurulduğunu açıkladı. Vurulan helikopterin 1 kilometre Suriye tarafına düştüğünü açıklayan Genelkurmay Başkanlığı, helikopterin radar iz bilgilerini de paylaştı. 

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, MI 17 tipi bir Suriye helikopterinin Türkiye hududuna 26 NM mesafede iken 16 Eylül 2013 saat 13.41'den itibaren Diyarbakır'daki Birleştirilmiş Kontrol İhbar Merkezi (BİKİM) tarafından tespit edilerek takibe alındığı bildirildi. Açıklamada, hududa 5 NM kalıncaya kadar Birleştirilmiş Kontrol İhbar Merkezi (Diyarbakır) tarafından Türk hava sahasına yaklaştığına ilişkin uyarı yapıldığı, buna rağmen Suriye helikopterinin Türk hava sahasına yaklaşmaya devam ettiği ve saat 14.25'te Hatay Yayladağ'a bağlı Güveççi Hudut Karakolu bölgesinde Türk hava sahasını yaklaşık 14 bin 200 feet irtifada seyrederken 2 kilometre derinlikte ihlal ettiği kaydedildi. Helikopterin bölgede hava devriye görevinde bulunan iki adet F-16 uçağından birisi tarafından saat 14.27'de Türk hava sahasında iken vurulduğu ve hududun takriben 1 kilometre Suriye tarafına düştüğü bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından ayrıca helikopterin radar iz bilgileri de paylaşıldı. (Fotoğrafta)

MALATYA'DAKİ FİLOLAR F-4 FANTOM UÇAKLARINDAN OLUŞUYOR..

Başbakan Yardımcısı Arınç'ın, Malatya'dan kalkan uçaklar tarafından vurulduğunu açıkladığı, Genelkurmay Başkanlığı'nın ise üssünü belirtmeden F-16 uçaklarıyla vurulduğunu belirttiği Suriye Helikopterinin nereden havalanan uçak tarafından vurulduğu konusu kafa karıştırdı.

Bilindiği gibi, Malatya'daki 171., 172. ve 173'üncü filolar F-4 Fantom tipi saldırı, savunma ve keşif uçaklarından oluşuyor. Malatya Erhaç'taki 7'nci Ana Jet Üssü'nde F-16 filosu bulunmuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız