SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arınç: 'Yılbaşına Kadar Gelişme Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

 
BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, bedelli askerlik konusunda yılbaşına kadar gelişme olacağını belirterek, "Bedelliyi en çok konuşan bakan olarak gelişmelerden memnunum" dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara’ya giderken TEM Otoyolu Bolu Abant kavşağı mevkiinde bulunan Highway Outlet Alışveriş merkezine uğrayarak ailesiyle birlikte akşam yemeği yedi. Bakan Arınç, alışveriş merkezinde dolaşanları selamlayarak bayramlarını kutladı. Ankara’ya hareketinden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, Türkiye’nin, Van’da meydana gelen depremde kenetlendiğini söyleyerek, "Yurtdışından büyük yardımlar geldi. 74 milyon insan Van’daki kardeşleriyle büyük bir dayanışma içerisine girdi. Dayanışmanın çok güzel örnekleri sergilendi. Başbakan yardımcımız sürekli orada görev yaptı. Bakanlarımız geldiler, milletvekillerimiz bölgedeki insanlarla bir araya gelip kucaklaştı. Depremin üzüntüsünü, yaralıları, evsiz kalanları bayramın sıcaklığı içerisinde kucakladık. Onlarda çok mutlu oldular. Türk halkının güzel meziyetlerindendir, paylaşıyoruz, duygu beraberliği içerisindeyiz. Tekrar ölenlere rahmet diliyorum. Depremle birlikte son terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimiz var, gazilerimiz var. Onları da minnetle, rahmetle anıyoruz. Allah güzel bayramları tekrar nasip etsin" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bedelli askerliğin ne zaman çıkacağı şeklindeki soruyu, "Bende geçtiğimiz yıldan beri bedelli askerliği en çok konuşan bakan olarak gelişmelerden memnunum. Bayram sonrasında yılbaşına kalmadan bu konuda bir gelişme olacak. Yaş konusu kanunda ayrıca gösterilecek. Çok sayıda insanın belirli bir bedel mukabilinde askerliğini yapmış sayılması kanunlaşmış olacak. Bunu da umutla bekliyoruz. Bizim beklediğimiz gibi binlerce insanımız da bekliyor" diye yanıtladı.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız