SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arınç'a 'İsmet Paşa' Müdahalesi

A- A+ PAYLAŞ

Ankara’daki “Malatya Günleri”nin aynı gün ikinci kez açılışını yapan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, konuşmasında Malatya’nın yetiştirdiği değerlerle ilgili isimleri sayarken, hemşehrimiz büyük asker ve devlet adamı İsmet İnönü’yü saymayınca, bu duruma arkalardan Malatya Eğitim Vakfı Ankara Şube Başkanı Ekrem Dernek müdahale etti ve İnönü’yü hatırlattı. Arınç da, “İyi ki hatırlattın” diyerek, İsmet İnönü’yü de andı.

İKİNCİ AÇILIŞ ARINǒTAN..
Ankara’daki Malatya Günleri’nin ilk açılışı öğleden önce Saadet Partisi eski genel başkanı hemşehrimiz Recai Kutan’ın da katılımıyla yapılırken, öğleden sonra bir açılış da Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından gerçekleştirildi.

Malatya Günleri’nin ikinci kez açılışını gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ise Malatya’yı anlattı. Arınç şöyle konuştu:

“Malatya’nın tanıtılmaya ihtiyacı yok, Malatya zaten tanınan bilinen bir şehir. Artık dünyada da biliniyor. Malatya’nın onlarca güzel özellliği var. Bu özellikleri deyince birincisi Battalgazi akla geliyor. Muhuttin Arabi, Somuncu Baba, Doğan Dede gibi ilim adamları akla geliyor. Kayısı, dutu pekmezi, akla geliyor. Rüzgarla yarışan Sultansuyu’nun atları akla geliyor. Malatya deyince akla barış ve huzur gelir. En keskininden en yumuşağına kadar bütün düşüncelerin konuşulduğu, çarşısında pazarında dile getirildiği sokaklarında kardeşlik kültürünün hakim olduğu bir şehir. Malatya insana her zaman güven duygusu veren bir yerdir. Sağıyla soluyla liberal muhafazakar ve marjinal o düşüncelerin canlı olarak yaşadığı bir yerdir. Üniversitelerde bile konuşulmaya cesaret edilmeyen fikir ve düşünceler, bakarsınız bir cami altında, bir kahvede şire pazarında sokakta rahatlıkla dile getirilmektedir. Hararetli sohbetler sokaklarda duyulur ama kavga ve gürültü olmaz.

Malatya deyince akla lezzetli yemekler gelir. Malatya deyince akla, temiz, dürüst, inançlı esnafları gelir. Malatya deyince, Arguvanın yürek yakan türküleri gelir. Malatya deyince akla sanat gelir. Malatya deyince, tambura can veren Malatyalı Fahri gelir, ses, sinema, sahne sanatçıları gelir. Kemal Sunal’ı unutmak mümkün mü?

Malatya deyince akla yetiştirdiği, değerli siyasetçiler gelir. Benim de gençliğimde gördüğüm bir Hamido’yu unutmak mümkün mü? Türkiye’ye çağ atlatan değerli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal gelir. Türkiye’nin misyonunu yeniden düzenleyen, güçlü Türkiye’nin en önemi siyaset adamlarından birisidir. Benim bir çırpıda aklıma gelenler bunlar ama düşünseniz Malatya’nın özellikleri saymakla bitmez.’

MALATYALI BAŞKANIN MÜDAHALESİ..
Arınç, AKP’nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP eski genel başkanı Deniz Baykal’la giriştiği bir polemik sırasında, “Hitler’e benzettiği” ve daha sonra da adını anmamayı tercih ettiği, tüm partililer ve bürokratların da benimsediği İsmet İnönü’yü “anmama- unutma (!)”yı, Malatya Günleri’nin açılışında sürdürünce, müdahale Malatya Eğitim Vakfı’nın Ankara Şube Başkanı işadamı Ekrem Dernek’ten geldi.

Arınç’ın, konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularından Atatürk’ün yakın silah arkadaşı İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün adını söylememesi üzerine, konuşmaları arkadan dinleyen Malatya Eğitim Vakfı Ankara Şube Başkanı Ekrem Dernek, “Bir dakika Sayın Bakanım. İsmet İnönü’yü unuttunuz” diye müdahale etti. Ekrem Dernek’in bu müdahalesi üzerine Arınç, “Evet. Türk Siyaset hayatında önemli bir yeri olan Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü. İşte Malatyalı böyledir. Unutmaz. Aferin. İyi ki hatırlattın. Sen hatırlatmasaydın açıkgöz gazeteciler kim bilir ne diyecekti? Hepsini söyledi, İsmet Paşa’yı unuttu diyeceklerdi. İşte böyle. Malatyalı unutmaz. Hatırlatır. Ama saymakla bitmiyor Malatya’nın değerleri. Dolayısıyla atladıklarımız ve unuttuklarımız için baştan özür diliyorum. Bütün bu yönleriyle baktığımızda Malatya Büyükşehir olmayı hak ediyor. Eğer bazı iller büyükşehir olacaksa Malatya bunların en başından geliyor’ diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız