SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arınç'ı Kızdıran Soru!

A- A+ PAYLAŞ

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, kapatma davasıyla ilgili soruya, "AK Parti'nin kapatılacağına, hukuk adına, millet adına, demokrasi adına, özgürlükler adına Anayasa Mahkemesi'nin böyle bir karar vereceğine hiçbir ihtimal vermiyoruz" dedi.

Malatya'nın Darende ilçesine çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere gelen eski TBMM Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Arınç, ''Bu sorular bugüne kadar çok soruldu. Siz de zahmet etmeyin, kendinizi bu sorularla yormayın. AK Parti iddianameye çok hukuki, çok mükemmel bir cevap verdi. Biz AK Parti'nin kapatma davasından başarı ile çıkacağına ve davanın reddedileceğine yürekten inanıyoruz. AK
Parti'nin kapatılacağına, hukuk adına, millet adına, demokrasi adına, özgürlükler adına Anayasa Mahkemesi'nin böyle bir karar vereceğine hiçbir ihtimal vermiyoruz. Dolayısıyla o ihtimalleri konuşmanın hiçbir alemi yok" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin ''AK Parti kapatılırsa erken seçim söz konusu mu?'' şeklinde sorusuna tepki gösteren Arınç, "Kapatma, kapatma diyorsunuz, önce siz ağzınızı kapatın. Bütün bunların hepsi spekülasyondur. Bir dava açılmıştır. Dava hukuk süreci içinde devam ediyor. Gerek başsavcı, gerekse parti, bu konuda kendilerine tanınan hakları kullanıyorlar. Anayasa Mahkemesi bu süreci yakından takip edip kısa sürede sonucu verecektir'' dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız