SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arınç'tan Destek İstedi

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:27:39
Arınç'tan Destek İstedi
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AKP adına Plan Bütçe komisyonunda yaptığı konuşmada Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2003-2013 yılları arasında 2 milyar 600 milyon liralık yatırım yapıldığını söyledi.

2003 yılında restore edilen vakıf eseri sayısının yılda 10-15 taneyi geçmezken Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen vakıf eseri sayısının şu anda 4 bine yaklaştığını söyleyen Şahin, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yöneticileri hayatta olmayan 42 bin vakıf adına ülkemiz genelinde yatırım yaptığını ve vakıf eserlerini restore ettiğini ifade etti.

Milletvekili Mustafa Şahin, konuşmasında Malatya'daki vakıf eserlerinin de ayağa kaldırıldığını ifade ederek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan Battalgazi'de bulunan Hazreti Mevlânâ, İbni Arabi ve Sadettin Konevi hazretlerinin de orada hizmet vermiş olduğu Şahabe-i Şura ve Şahabeyi Kübra medreselerinin yeniden ayağı kaldırılması için destek istedi.

“Vakıflar Genel Müdürlüğü, vakıf kökenli cami, han, hamam, medrese, bimarhane, kervansaray gibi vakıf eserlerinin onarımlarının ve korunmasının sağlanmasının yanı sıra bu eserlerin her birinin içlerinde yer alan taşınabilir vakıf kültür varlıklarını da korumaktadır” diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yıllar boyunca kapalı kapılar ardında bırakılmış bu eserler bugün sanatseverlerle tarih ve kültürümüze ilgi duyan vatandaşlarımızla buluşturulmakta, eserler en yüksek güvenlik önlemleriyle korunan müzelerde güven içinde tutulmaktadır.Bununla beraber, vakıflara ait tarihî belge ve dokümanlar da dilimize çevrilmiş ve koruma altına alınmıştır. Yazılı basılı pek çok eser de yayınlayan Genel Müdürlük bu çerçevede vakıf konusunda önemli bir akademik arşivinde sahibi olmuştur. Vakıflar Genel Müdürlüğünce kültürel zenginliğimizi korumak ve gelecek nesillere aktarabilmek adına yapılması zorunlu koruma ve iyileştirme çalışmaları için nitelikli ve sahasında uzmanlaşmış tarihçi ve teknik elemanlar yetiştirmek amacıyla Fatih Sultan Mehmet Üniversitesinin açılmasıyla da bu alandaki mevcut boşluk doldurulmuş oldu.”

Milletvekili Mustafa Şahin, konuşmasında RTÜK'ün yapmış olduğu çalışmalar ve TRT'nin bütün kanallarının ailecek izlenecek bir yayın kalitesine sahip olduğunu ve vatandaşların bu anlamda teşekkür ettiklerini ifade etti.

Konuşmasında Kerbela olayı ve içerisinde bulunduğumuz Muharrem ayının önemine de değinen Şahin, bütün şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız