SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arınç'tan İstifa Yalanlaması

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:04:20
Arınç'tan İstifa Yalanlaması
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'istifa' iddialara cevap verdi. Gazetedeki haberin asılsız olduğunu ve Gezi Parkı olayları kapsamında oluşturulan senaryonun bir devamı olduğunu söyleyen Arınç, "Bu senaryo; Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve benim aramda görüş, üslup ve yaklaşım farklılıklarının olduğunu uydurarak bir fitne çıkarmayı amaçlamaktadır" dedi. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, bugün bir gazetede yer alan kendisiyle ilgili iddiayı yazılı bir açıklama yaparak yalanladı. Kendisinin Bakanlar Kurulu'nda Başbakan Erdoğan ile tartıştığı ve bu sebepten dolayı istifa etmek istediğine ilişkin haberi değerlendiren Bülent Arınç, "Gazetedeki haber asılsızdır ve üzülerek belirteyim ki iyi niyet ürünü de değildir" dedi. Bu haberin Gezi Parkı olaylarının devamı bir senaryo olduğuna vurgu yapan Arınç, ayrıca bu haberin Başbakan Erdoğan'ı yalnızlaştırma ve kötü gösterme amacı güttüğüne dikkat çekti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bugün (20.06.2013) Taraf Gazetesi’nde çıkan ve ardından internet medyası aracılığı ile kamuoyuna yayılan “Arınç’ı istifadan Gül döndürdü” haberi nedeniyle bir açıklama ihtiyacı duydum.

Taraf Gazetesi’ndeki haber asılsızdır ve üzülerek belirteyim ki iyi niyet ürünü de değildir.

Habere söz konusu olan Bakanlar Kurulu’nda, birçok meselenin yanı sıra Gezi Parkı olayları da konuşulmuş ve her türlü alternatif çözüm önerileri müzakere edilmiştir. Toplantı sonunda alınan kararları da bizzat kendim kamuoyuna açıkladım.

Bakanlar Kurulu’nu terk ettiğim, hem bakanlıktan, hem partiden istifa ettiğim, bakan arkadaşlarımın beni ikna etmeye çalıştığı ve sonunda Cumhurbaşkanımızın devreye girerek istifadan geri döndürdüğü iddiası tamamen asılsızdır. Ayrıca bu haber, Gezi Parkı olayları süresince basının bir bölümünde ısrarla gündemde tutulan bir senaryonun da devamıdır.

Bu senaryo; Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve benim aramda görüş, üslup ve yaklaşım farklılıklarının olduğunu uydurarak bir fitne çıkarmayı amaçlamaktadır. Sayın Başbakanımızı 'yalnızlaştırmayı' ve 'kötü' göstermeyi, partimizi parçalamayı amaçlayan bu kirli senaryonun hiçbir tesiri ve anlamı olmadığını altını çizerek belirtmeliyim.

Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve hükümetimiz büyük bir uyum ve fedakarlık içinde ülkemiz için, milletimiz için çalışmalarını sürdürmektedir.

Büyük Türkiye hayalimizin önüne geçmek için karşı karşıya kaldığımız tüm oyunları, senaryoları ve düzenleri milletimizin desteği ve Allah’ın yardımıyla tek tek aşıyoruz ve aşmaya devam edeceğiz."

Kimsenin bizim kardeşliğimizi, iç huzurumuzu, birlikteliğimizi bozmaya gücü yetmeyecektir".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız