SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arıtma Tesisi Devreye Alınıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:45:09
A- A+ PAYLAŞ
Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yapımı tamamlanan arıtma tesisi devreye alınacak. 
     
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanayileşirken çevreyi kirletmemek gerektiğine vurgu yaptı. 
     
2. Organize Sanayi Bölgesi'nde bir arıtma tesisi olmadığı için çevreye sıkıntılar verdiklerini kaydeden Erkoç, ''Zarar gören vatandaşlardan da özür diledik'' dedi. 
     
1'inci Organize Sanayi Bölgesi'nin arıtma tesisinin kapasitesinin günlük 24 bin metreküp/saat olduğunu anımsatan Erkoç, ''Şimdiye kadar iki organize sanayi bölgesi de bu tesisi kullandı. Şu anda iki organize sanayi bölgesinin atıkları 30 bin metreküp/saatin biraz üzerinde'' dedi. 
    
Çok kısa bir sürede ikinci arıtma tesisinin de ihalesini yapıp tesis inşaatını tamamladıklarına işaret eden Hasan Erkoç, ''Deneme üretimini yaptık. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerini bekliyoruz. Önümüzdeki hafta büyük bir ihtimalle bakanlık yetkilileri gelecek. Geçici kabulünü yapacağız'' dedi. 
     
Erkoç, geçici kabulün ardından yeni arıtma tesisinin devreye alınacağını bildirdi. 
     
''Böylece yeni arıtma tesisi de faaliyete geçmiş olacak'' diyen Erkoç, bakanlığın ödenekleri günü gününe aktararak 2 yıllık iş sürecinin bir yılda tamamlanması için müteahhide imkan vermiş olduğunu belirtti. 
     
Günlük 24 bin metreküp/saat arıtma kapasitesi olan tesisin son sistem olduğunu ifade eden Erkoç, ''Arıtılan su doğal renginde akacak'' diye konuştu. 
     
Yeni arıtma tesisinin devreye alınmasının ardından 1'inci Organize Sanayi Bölgesi'ne ait olan arıtmanın bir havuzunu kullanacaklarına dikkati çeken Erkoç, ''Diğer iki havuzu bakıma alacağız'' ifadesini kullandı. 
     
Hasan Erkoç, arsa tahsislerine başladıkları 3'üncü organize sanayi bölgesine de bir arıtma tesisi yapılmasını planladıklarını kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız