SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arıtma Tesisi Yapacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:05:17
A- A+ PAYLAŞ

 Saadet Partisi Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Mimar Yaşar Köksal, “4 köyümüze arıtma tesisi yapacağız” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Yaka köyünde vatandaşlar ile ev toplantısında bir araya gelen Mimar Yaşar Köksal, köylerin en büyük sıkıntısının kanalizasyon olduğunu söyleyerek Kuşdoğan, Fatih, Cafana ve Kuyulu için Arıtma tesisi sözü verdi.

Köy muhtarı ve vatandaşlarla ev toplantısında bir araya gelen Mimar Köksal, vatandaşlardan gelen soruları cevaplayarak, kendisinin seçilmesi halinde çözüm yollarını ve projelerini anlattı.

Fosseptik ve kanalizasyon problemi olan köyler için projeleri olduğunu söyleyen Mimar Köksal, “Fosseptiğe motopomp koymuşlar bir üst kota o pisliği çektiriyorlar. Yıllardır bu böyle. Bunun çözümü arıtma yapmaktır. Bugüne kadar hiç kimse bunu düşünememiş. İl Özel idaresinden bir arkadaşı aradım. Niye buraya arıtma yapmadınız dedim. ‘Şurayı istimlak etmek lazım burayı istimlak etmek lazımdı’ dedi. Fakat sonradan gördüm ki; aynı problem Kuşdoğan'da, Fatih'de, Kuyulu'da ve Cafana'da var. Şimdi bunları görünce hemen proje dosyama bunları ekledim. Daha önce Cafana'yı dahil etmiştim. Ama Kuşdoğan ve Kuyulu'yu gezdiğimde aynı sıkıntıların burada da olduğunu gördüm. Eğer biz seçilirsek Kuyulu, Fatih, Kuşdoğan ve Cafana köylerimizin kanalizasyon problemini kökten çözecek şekilde bir fosseptik yapacağız ve bu dört köyümüzü ilgilendiren bir arıtma tesisi yapacağız. Bu sorunu çözeceğiz. Bakın şimdiye kadar kimse eğilmemiş bu sorunu çözmek için. Eskilerin bir lafı vardı. ‘Dertlenmek gayretten daha ehemlidir.’ Sorunlar ortada ama dertlenen yok. Malatya'nın bir yığın sorunu var. Dertlenmeyince, ilgilenmeyince hiç bir şey çözülmüyor. Onun için biz diyoruz ki; bu yerel seçimlerde işi bilene, sorun çözme yeteneğine sahip olana verin" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız