SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arıtmalar Yeterince Çalışmıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:54:55
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da organize sanayi bölgelerinin arıtma tesisinin çevreye zarar verdiği, bu nedenle tam kapasite ile çalıştırılması gerektiği bildirildi. 

İl Genel Meclisi, Haziran ayı toplantılarını İl Özel İdaresi Salonu’nda Naci Şavata’nın başkanlığında sürdürdü. Toplantıda Çevre ve Sağlık Komisyonu’nda görüşülüp rapora bağlanan Merkez Şahnahan Deresine bırakılan kirli Organize Sanayi suyu ile ilgili raporun ilgili kuruluşlara gönderilmesi kararlaştırıldı.

Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporda şöyle denildi:

"Yöre insanlarının ortak şikayetleri olan Organize Sanayi atık sularının Merkez Şahnahan deresine bırakılması sonucu suyun kirlendiği, pis koku yayıldığı ve sivrisinek oluşturduğu, ayrıca çocukların bu pis suya girmesi sonucu başta cilt hastalığı olmak üzere diğer salgın hastalıkların olduğunu beyan etmişlerdir. Komisyonumuz ve teknik bilir kişiler olarak 1.OSB atık su fazlasının tahliye edildiği nokta ile 2.OSB atık suyunun deşarj edildiği noktada dere yatağındaki suya karıştığı, bu karışım noktasında sonra suyun renginin siyahlaştığı, pis kokunun hissedildiği ve sivri sineklerinde varlığı görülmüştür. Aynı mahalde DSİ Müdürlüğünün halka açık olarak hizmet verdiği ağaçlık ve zümrüt gibi yeşilliklerin içerisindeki piknik yerlerinin pis koku ve sivrisinekten dolayı kullanılamaz hale geldiği komisyonumuzca görülmüştür. 1. OSB'lerinin biyolojik ve kimyasal atık tesisis tam kapasiteli çalıştırılmalı. Kimyasal arıtmanın önemli olduğu ve bunun maliyetinde kaçınılmadan eksiksiz olarak çalıştırılmalı. Renk parametresine uyulmalı. Deşarj sularının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün denetim ve kontrolünde ödenekten kaçınılmaksızın en az bir yılda dört defa analizinin yaptırılması. 1 ve 2. Organize Sanayi Bölgelerindeki atık suların çevreye zarar vermemesi düşüncesiyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından denetim ve kontrollüğünün rutin olarak yapılmasının yerinde olacağı kanaatiyle İl Genel Meclisinin takdirlerine arz ederiz. “

Bu arada, CHP’li meclis üyesi Vahap Altunok’un, Nemrut Dağı’nda yapımı büyük oranda tamamlanan Nemrut Konuk Evi’nin çatısının yıkıldığı, bazı bölümlerinin dökülmeye başladığı şeklindeki iddialar olduğunu, bu konunun meclis komisyonunca incelenmesini talep etti.

İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Kızılaslan ise, burasının henüz geçici kabulünün yapılmadığını, binayı yapan firmanın eksikleri gidereceğini belirtti.

Meclis Komisyonu tarafından konunun inceleme talebi ise, Nemrut Konuk Evi’nin Kaymakamlık ile Bakanlık tarafından yaptırıldığı belirtilerek, İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi ile ilgisinin bulunmaması nedeniyle reddedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız