SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arıza Tespitinde Yeni Sistem

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:17:12
Arıza Tespitinde Yeni Sistem
A- A+ PAYLAŞ

Yerin altında bulunan kanalizasyon sistemlerinde meydana gelen arızalar kazılmadan görüntülü bir şekilde tespit edilmeye başlandığı belirtildi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ ) Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, konu ile bilgi vererek, yer altından giden ve güzergahı bilinmeyen atık su hatlarının yeni cihazlarla birlikte 15 metre derinliğe kadar tespit edilebileceğini belirtti. Özdemir, "Şimdiye kadar güzergahı bilinmeyen hatların tespiti kazı yapılarak bulunmaya çalışılıyordu. Daha önce yapılan kanalizasyon çalışmaları yerin kazılmasına ve asfaltın daha çok zedelenmesine sebep oluyordu. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır, Malatya’nın gelecek 30 yılının planlaması için teknolojik çalışmalara ihtiyacı olduğunu belirtmişti. Bizler de bu doğrultuda, eski usulle yapılan çalışmaların maliyeti artırdığını, yeni teknolojilerle hem işin hızlı yürüyeceğini, hem de maliyetinin düşeceğini göz önünde bulundurarak, gerekli planlamalarımızı yaptık. Kullandığımız bu sistem ile arızalar noktasal olarak tespit edilebilmektedir. Ayrıca yerin altında bulunan kanalizasyon sistemlerinde meydana gelen arızalar görüntülü bir şekilde tespit edilecek. Sistem sayesinde kanalizasyon hatlarında oluşan kırılma, çatlama, çökme veya herhangi bir arıza görüntülü tespit edilerek, noktasal müdahaleler yapılabilecektir " dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız