SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arıza Vardı, Islah Edildi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:30:36
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıl dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Afyonkarahisar’dan telekonferans yöntemiyle açılışını gerçekleştirdiği TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğü CNC Kontrollü Zemin Altı Tekerlek Tornası Atölyesi’nin henüz faaliyete geçmediğine yönelik  habere ilişkin bir açıklama yapan TCDD Malatya 5.Bölge Müdürlüğü, haberdeki bilgileri doğruladı, ancak atölyenin 3 gün içinde faaliyete başlayacağını bildirdi. 

TCDD 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker ve Cer Müdür Vekili Muzaffer Koç imzalı yazılı açıklamada, söz konusu tesisin 21 Eylül 2013’de iki bakan tarafından açıldığının duyurulmasına karşılık bugüne kadar faaliyete geçemeyişinin nedeni “Metal parçacıklarını vakumlayacak sistemde arıza meydana gelmesi’ olarak belirtildi. Açıklamada arızanın ‘ıslah edildiği’ ifade edildi.

‘Vakum siteminde arıza meydana geldi’ 

Arızanın metal parçacıklarını vakumlayacak sistemde meydana geldiği belirtilen açıklamada daha sonra şöyle denildi: “Malatya Gar havzasında 21 Eylül 2013 tarihinde yapılan açılış töreniyle CNC Kontrollü Zemin Altı Torna Tezgahı hizmete verilmiştir. Çalışmalar esnasında oluşan metal parçacıklarını vakumlayacak sistemde arıza meydana gelmiştir. Konu, ilgili firma tarafından yurtdışındaki üretici firmaya iletilerek arızanın ıslahı talep edilmiştir. Akabinde üretici firma malzeme ve elemanları ile Malatya’ya gelmiş olup, arıza 2014 Ocak ayının ikinci haftasında ıslah edilmiştir”. 

Cihazın güvenlik ve emniyetle ilgili artan standartlara uygun hale getirilmesi için halen AB standartlarına uygun hale getirilmesi için ek yazılım çalışmalarının devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, “Firma yetkilileri 3 gün içerisinde sistemin tamamen faal hale getirileceği ve cihazın tekrar hizmet verir hale geleceğini ifade etmişlerdir” denildi. 

‘OTMİ de faaliyette’ 

TCDD açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyareti sırasında açılışı yapılan bir başka tesis olan Otomatik Tren Muayene İstasyonu’nun (OTMİ) ise, 2012 yılı Mayıs ayından bu yana hizmet verdiği kaydedildi. 

HABER: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız