SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arızaların Yüzde 70'i Kullanım Hatası

0
Güncellendi - 2016-12-23 18:48:48
Arızaların Yüzde 70'i Kullanım Hatası
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, çevreyolu üstünde bulunan üst geçitlere yapılan asansörlerin 24 saat hizmet verirken, bu asansörlerde meydana gelen arızaların yüzde 70’inin kullanım hatasından kaynaklandığı belirtildi.

Belediye tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada; "Çevreyolu üzerinde yapılan üst geçitlere kurulan asansör ve yürüyen merdivenlerin bakım ve kontrolleri günlük olarak yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bakım ve kontrol çalışmalarında, arızalara anında müdahale edilirken, elektrik kesintisi durumunda ise asansör kabinleri en yakın kata çıkarak, yolcuları tahliye ediyor." denildi.

Açıklamada daha sonra şu ifadelere yer verildi;

"Çevreyolu üzerindeki MAŞTİ üst geçidi ile Sancaktar üst geçidindeki yürüyen merdivenler 24 saat hizmet veriyor. Diğer üst geçitler ise 07.30-19.00 saatleri arasında bütün vatandaşlara hizmet verirken, bu saatler haricinde güvenlik sıkıntısı yaşanmaması için sadece 65 yaş üstü ile engelli vatandaşlara MOTAŞ tarafından verilen kartlar aracılığıyla hizmete devam ediyor.

Mobil acil müdahale ekibi oluşturuldu

Büyükşehir Belediyesi Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü, asansörlerde yaşanan arızalara anında müdahale edebilmek için bünyesinde mobil acil müdahale ekibi oluşturdu. Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi ile irtibatlı telefonlar konulan asansörlerde, herhangi bir olumsuzluk durumunda mobil acil müdahale ekibi tarafından kısa sürede müdahale edilerek, olumsuzluk gideriliyor.

Arızaların yüzde 70’i kullanım hatasından kaynaklanıyor

Verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan 17 adet asansör ile 2 adet yürüyen merdiven 1 yılda 200 dolayında arıza meydana gelirken, bu arızaların yüzde 70’inin kullanım hatasından kaynaklandığı kaydedildi.

Aşırı yük, fotosele etiket yapıştırma, kapı aralarına çamur bırakma gibi kullanım hatalarının yanı sıra, yürüyen merdivenlere de rüzgarın getirdiği yabancı cisimlerin arızaya sebebiyet verdiği belirtilerek, vatandaşlardan asansörleri dikkatli kullanmaları ve korumaları istendi. "

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • fk4444 (7 yıl önce)
    camlı asansor yapmamıslar ıcınde kım napıyor bellı degıl ıcıne pıslıktende bınılmıyor seffaf camlı asansor yapsınlar bakalım boyle seyler oluyormu
    0
    0
    Yanıtla