SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Arızalı' Müteahhit Yandı!

A- A+ PAYLAŞ

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Çankırı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada eksik ve aykırı yapılar yapan müteahhitlerin artık rahat çalışmayacağını belirtti.

Özel müteahhitleri kayıt altına alarak denetimleri artıracaklarını belirten Demir, “Ruhsat ve eklerine aykırı bir yapı yapılmışsa müteahhit ikinci bir inşaat alamayacak. Bu müteahhit Türkiye'nin neresine giderse gitsin bu eksikliği düzeltmediğinde ikinci bir yapı yapamayacak. Vatandaşımız daire aldığında yaşadığı eksiklikler bu sayede ortadan kalkacak” dedi.

Bakan Demir buradaki açıklamaların ardından Çankırı tapu ve Kadastro Müdürlüğünü gezerek burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Bazı vatandaşlara hizmetten memnun olup olmadıklarını soran Demir, önümüzdeki süreçte tapu müdürlüklerine POS cihazı konularak, vatandaşların ödemelerini kredi kartları ile yapabileceklerini kaydetti.

KADASTRO İŞLEMLERİNE DE YENİ DÜZENLEME

Bayındırlık ve İskan bakanı Mustafa Demir, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Çankırı'ya geldi. Çankırı Hükümet Konağı önünde karşılanan Bakan Demir, Vali Şemsettin Uzun'un makamına geçerek brifing aldı. Yaptığı açıklamada, kadastro işlemlerinde yeni bir düzenleme getirdiklerini ifade eden bakan Demir, “Tüm kadastro işlemleri 3 yıl içerisinde tamamlanarak bilgisayar ortama aktarılacak. Bundan sonra isteyen İstanbul'dan Çankırı'daki malını alıp satacak. Hatta yurt dışındaki bazı merkezlerde alım satımlar yapılacak. Mesela Berlin'de yaşayan bir gurbetçimiz elektronik ortamda Çankırı'daki taşınmazını satabilecek” dedi.

İller Bankası'nın belediyelere desteğinin artarak devam edeceğini ifade eden Bakan Demir, şunları söyledi: “İller Bankası 2002 yılı öncesinde kapatılması gündemde olan bir kurumdu. 2009 yılında 900 bin TL belediyelere desteği oldu. 2010 yılında bu desteğinde bin 200 TL civarında planladık. Ama bu rakamı artırmayı düşünüyoruz. İller Bankası nüfusu 10 binin altında olan yerleşim yerlerinin alt yapı ihtiyaçlarının yüzde 75'ine kadarlık kısmına hibe verecek.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız