SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Arka Koltukta da Kemer Takın'

0
Güncellendi - 2019-06-03 03:16:32
'Arka Koltukta da Kemer Takın'
A- A+ PAYLAŞ

Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney, vatandaşları, otobüs yolcu koltuğu ve araçların arka koltuklarında bulunan emniyet kemerlerini takmayı ihmal etmemeleri konusunda uyardı.

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla uygulanan trafik tedbirlerini ve kara yollarındaki yoğunluğu Eskişehir yolu Turkuaz yol kontrol noktasında denetleyen Güney, tedbirlerle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Güney, Ramazan Bayramı tatili boyunca vatandaşların huzur ve güven içinde seyahat etmeleri, sağlıklı, mutlu ve güzel bir bayram geçirmeleri maksadıyla, tatilin bir gün öncesini ve bir gün sonrasını kapsayacak şekilde 11 gün süre ile trafik güvenliği tedbirlerini sürdüreceklerini belirtti.

Tedbirler kapsamında, bayram tatili boyunca ülke genelinde 15 bin Jandarma Trafik Timi ve 33 bin 300 jandarma trafik personeli görevlendirildiğini belirten Güney, aynı zamanda asayiş tedbirleri kapsamında yurt genelinden Asayiş, KOM, TEM, Komando birimlerinden 240 bin Jandarma personelinin bayram tatili boyunca görev yapacağını ifade etti.

Karadan olduğu gibi havadan da tedbirlerin sürdürüldüğünü vurgulayan Tümgeneral Güney, 23 ilde 46 saat süreyle havadan helikopterli denetimin yanı sıra drone kullanımı ile 472 saat havadan trafik denetimi gerçekleştirileceğini belirtti.

Arka koltuk ve yolcu koltuğunda emniyet kemeri uyarısı

Kontrol için durdurulan araçlardaki vatandaşların bayramını kutlayan Güney, arka koltukta özellikler çocukların emniyet kemerlerinin takılı olması gerektiğini vurgulayarak sürücü anne babaları ve vatandaşları bu konuda uyardı.

Yolcu otobüslerinde ise yolcu koltuklarında bulunan emniyet kemerlerinin takılması konusunda, aynı uyarıları yolculara yapan Güney, bu alışkanlığından en kısa zamanda vatandaşlara kazandırılması için eğitici ve bilgilendirici çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

"Dikkat Sizden, Notlar Bizden Projesi" kapsamında çocuklara kırmızı düdük hediye eden ve sürücü seyahat karnesi dağıtan Tümgeneral Güney, çocuklardan sürücü koltuğunda bulunan anne ve babalarını değerlendirerek not verip sosyal medya aracılığı ile bu karneleri jandarmaya ulaştırmalarını istedi.

Sürücü ve yolculara trafik güvenliği konusunda bilgilerin yer aldığı broşürler ile çeşitli hediyeler veren Güney, yol kontrol noktasında görevli personele de öz verili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız