SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arka Planda İngilizler, ABD ve AB Var"

0
Güncellendi - 2016-09-29 20:04:33
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, mahalle gezileri kapsamında Battalgazi ilçesindeki mahalleleri gezdi.

Beraberinde AKP Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ile birlikte ilçeye bağlı Karaköy, Kapıkaya, Erenli ve Pelitli Mahallerini ziyaret eden Milletvekili Mustafa Şahin burada vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Ziyaretleri sırasında ülke gündemine dair de değerlendirmelerde bulunan Şahin, birlik ve beraberlik içinde ülkenin önüne çıkan sorunların el birliği ile çözüldüğünü söyledi. Halkın, 15 Temmuz’da yaşanan kalkışma ile karşılarına çıkan bütün engelleri aşmak için ciddi bir efor sarf ettiğini belirten Şahin, “Belki hiçbir ülkede bir araya gelerek tanklara, toplara, helikopterlere, uçaklara yalın yürekleri ve bilekleri ile karşı koyun insanları göremezsiniz. İşte bu birliktelik ile bu girişimin başarısızlığa ulaştığını gördük. Bu hain girişimde milletin duası ile başarısız oldular” şeklinde konuştu.

15 Temmuz darbe kalkışmasında 241 kişinin şehit binlercesinin ise gazi olduğunu ifade eden Milletvekili Şahin, “Bu bölgede kardeş kavgasına sebep verecek bir çalışmaya imza attılar. Bunların arka planlarında İngilizler, ABD veya Avrupa Birliği ülkeleri var. FETÖ’cülerin kesinlikle kendi iradeleri ile bu eylemlere girişmeleri imkan dahilinde bile değil” dedi.

Ülkenin birliğini bozamayan dış güçlerin Türkiye’yi Orta Doğu bataklığına çekmek için uğraştığını kaydeden Şahin, “Maalesef kendileri direk girmese bile ne yapıyorlar, içeride piyonlar vasıtasıyla kardeş kanı dökmeye çalışıyorlar. Allah’a hamd olsun 15 Temmuz’da bunu başaramadılar. Bunun en büyük nedeni de bütün insanların, sağcısı, solcusu, muhafazakarı, İslamcısı, Alevisi, Sunnisi hepsi bu ülkeyi sahiplenmeleridir” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasında muhalefet partilerin de dikkatli olmaları konusunda uyaran Şahin, “Bazı muhalefet partileri bu oyuna gelmeye çalışıyor, çok tehlikeli bir sürece yavaş yavaş yöneldiklerini görüyoruz. Böyle bir oyuna karşı mutlaka uyanık olmaları gerekli” dedi.

Gezi olayları başta olmak üzere bir çok girişimin yaşandığını kaydeden Şahin, “İnsanlarımızın birlikteliğinden kaynaklanan bu gücü gördükçe geri adım attılar. Ama bunlar asla hiçbir zaman inlerine çekilmeyecekler. Bunları yine bir sonraki sefer için hazırlık içinde olduğunu görüyoruz. Bunun içinde insanlarımızın uyanık olması gerekiyor. Başta ana muhalefet partisi olmak üzere bütün siyasi partilerimizin üzerine düşen hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Bu birlikteliğe helal getirmeye çalışan unsurlara karşı uyanık olmalıyız” dedi.

Siyasi bir takım ihtirasların bir tarafa bırakılarak ülke geleceği için oynanmak istenen oyunlara karşı teyakkuz halinde olunması gerektiğini ifade eden Şahin, “17-25 Aralık süreci öncesinde ülkedeki bütün göstergeler, ekonomi olsun, işsizlik olsun yatırımlar olsun şaha kalkmış bir Türkiye vardı. Buna karşı Türkiye’yi nasıl frenleriz ‘bunları nasıl AB’ye ABD’ye muhtaç ederiz’ düşüncesi ile ellerinden gelen bütün oyunları sahnelediler. Sonuç olarak 17-25 Aralık süreci, Gezi olayları süreci ve son olarakta 15 Temmuz kalkışması yaşandı. Bugün gelmiş olduğumuz nokta bunca güçlerine rağmen başarısız olmaları hala birilerini rahatsız ediyor”diye konuştu.

‘Gün birlik ve beraberlik günüdür’ diyen Şahin, “İnşallah elimizden geldiği kadar bu ülke üzerinde oynana oyunları boşa çıkaracağız” dedi.

Fırsat buldukça bölgede vatandaşları ziyaret ettiklerini ve sorun sıkıntıları yerinde incelediklerini belirten Şahin, bulundukları Erenli Mahallesi’nin küçük çaplı su sıkıntısı olduğunu ve bunu da çözmek için gerekli birimlerle görüştüğünü söyledi. Yol konusunda da Battalgazi ve Büyükşehir Belediyelerinin programları dahilinde çalışma yürüttüklerini söyleyen Şahin, “Amacımız bu bölgede yaşayan insanların hayatlarını daha da rahatlatmak, kolaylaştırmak” şeklinde konuştu.

Bölgede bulunan Turgut Özal Barajı ile ilgili de yaşanan sulama sorununun önümüzdeki sezona yetişeceğini söyleyen Şahin, yaklaşık 40 bin dönüm arazinin de bu şekilde kapalı sulama sistemi ile sulanmaya başlanacağını ifade etti.

iha

mustafaşahin1

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN BATTALGAZİ İLÇESİNE BAĞLI MAHALLELERİ GEZDİ (İHA/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Hakan kara (7 yıl önce)
    Sayın vekil laf değil,bosver Turkiyeyi. Sen Malatyaya bak. Kayısı için ne yapıyorsun. Kayısı fiyatlarını biliyor musun? Boş konuşarak Malatyaya bir faydan olmuyor. Sen Malatyaya bak. Eeeee ne de olsa seçim olacak ama bizim millet isme değil partiye veriyor ne yazıkki. Kısacası Malatyaya bak lafı artık bırak köy odalarini birak
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (7 yıl önce)
    Daha düne kadar BOP eş başkanıydınız? Rusya ile ilişkileri geliştirdiniz, yarın da "yaşasın kominizim" demeyesiniz ha!
    0
    0
    Yanıtla
  • abdullah argan (7 yıl önce)
    Sayın Şahin, ara sıra doğru tespitleriniz oluyor. Tebrikler. Birde şu abd ye gönderdiğiniz heyetteki hemşerimiz olan vekil dut yemiş bülbül gibi susmasın. " Darbenin arkasında abd var diyemeyiz " demek için mi oralara gitti. Uçak parasına yazık. Nerden buldunuz bu vekili ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Hayret Mustafa Şahin ilk defa İsrail'e laf etmemiş.Eskiden her konuşmasında İsrail için bir çift laf ederdi bu sefer. İng.ABD ve AB var demiş geriye bir İsrail kalmış.Demek ki rüzgar yönünü İsrailden yana çevirmiş.
    0
    0
    Yanıtla