SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Arkada Başka Güçler Var..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 3 Hıristiyan misyonerin hayatını kaybettiği Zirve Yayınevi olayının yıl dönümünde, öldürülen Alman Tilman Geske'nin eşi Suzanan Geske, olayı 5 kişinin gerçekleştirdiğine inanmadığını ifade etti. Geske, Türk vatandaşı olmak içinde yeniden başvuruda bulunacağını açıkladı.

Malatya'da 4 yıl önce Zirve Yayınevi'nde öldürülen 3 kişiden biri olan Alman Tilmann Ekkehart Geske, mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

18 Nisan 2007 tarihinde protestan cemaatiyle yakın ilişki içerisinde olduğu iddia edilen Zirve Yayınevi'nde meydana gelen olayda, Alman uyruklu Tilmann Ekkehart Geske (46), Necati Aydın (35) ve Uğur Yüksel (32) öldürülmüştü.

Malatya'daki Ermeni Mezarlığı'nda mezarı bulunan Tilmann Ekkehart Geske için anma töreni düzenlendi. Törene hayatını Malatya'da sürdüren Tilmann Geske'nin eşi Suzanna Geske ve 3 çocuğunun yanı sıra Protestan Kiliseler Derneği Başkanı Zekai Tanyor ile protestan cemaati mensupları katıldılar. Tören alanına bu yıl ilk kez basın mensupları da alındı.

Törene katılımcılar toplu halde gelirken, İncil'den ifadelerin yazıldığı mezarın üzerine Zirve Yayınevi'nin çiçeği konuldu.

Mezar başındaki anma töreninde İncil'den ayetler okunup Türkçe dini şarkılar söylendi. Törene İzmir'den gelerek katılan Protestan Kiliseler Derneği Başkanı Zekai Tanyor, yaptığı konuşmada "Nedense insanlar inancı belli ülkelere bağlıyorlar. Hristiyanlığı Batı dini gibi göstermeye çalışıyorlar. İnsanların kefenlerine pasaport ve nüfus kimliği konulduğunu görmedim. Alman'dır Hıristiyan'dır, Türk'tür Müslüman'dır. Birileri inançlarını ve inançlarını ifade etme özgürlüğünü yargılamaya kalktı. Birkaç genci
kışkırtarak, sonra geriye çekilen bazı insanlar, aslında katliamı yapan gençlerin de hayatını mahvettiler. Ben tanrıyı sevebilirim, ülkemi de seviyorum. Bu ikisi zıt bir şey değil. Eğer yasalara karşı geliyorsam yargılanmaya açığım. Eğer yasalara karşı gelmiyorsam, benim vicdanımı ve inancımı bırakın da tanrı yargılasın. Bu Avrupa'da yaşayan bir Türk için de geçerli, başka bir ülkede yaşayan Budist için de geçerli, Türkiye'de yaşayan bir Hristiyan için de geçerli. Biz bugün burada durup ne İslamiyet'i ne de başka bir şeyi suçlayabiliriz. Çünkü Hristiyanlık tarihine de baktığımız zaman bir sürü katliamlar var. Din suistimal edilmeye her zaman açıktır" ifadelerini kaydetti.

Törene katılanlar, duaların ardından mezara karanfil bıraktılar.

GESKE'DEN AÇIKLAMALAR
Alman Tilmann Geske'nin eşi Suzanna Geske, mezarlıktaki tören sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Aslında her zaman söylediğim gibi bu 5 kişinin olayı yapmadığını, biz hep söyledik. Onların yaptığını hiç düşünmedik. Ondan dolayı hep arka tarafta başka güçler var diye söyledik. Şimdi çıktığı için biz çok sevindik. Adlarını biliyorduk ancak kanıt yoktu. Şimdi ortaya çıktı. İman ediyorum, devamı çıkacak ve adalet yerini bulacak" dedi.

Geske, davanın bitiminden sonra cezaevindeki sanıkları ziyaret etmeyi düşündüğünü söyledi.

Suzanna Geske, Türkiye vatandaşı olmak için başvurduğunu ve reddedildiğini ve bir kez daha başvurarak gelişmeleri takip edeceğini ifade etti.

Geske mezarlıkta kendi sürdüğü aracı ile ayrılırken, kendisine bayan polis koruma da eşlik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız