SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arkadaş Cinayetine 25 Yıl

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:36:56
Arkadaş Cinayetine 25 Yıl
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, geçen yıl arkadaşını silahla öldüren katil sanığına 25 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Olay, 4 Nisan 2014 tarihinde Fırat mahallesinde meydana geldi. Melik Özbaysar’ın öldürülmesi olayına ilişkin Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar çıktı. 'Alacak meselesi' nedeniyle yaşandığı ileri sürülen cinayetle ilgili davada, şüpheli Veysel Karani Ö. tutuklu yargılanıyordu. Savcı, 1 yıl süren davanın önceki gün görülen karar duruşmasında, zanlı hakkında 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istedi.

Davada söz alan sanık avukatı, taraflar arasında öldürmeyi gerektirir ciddi husumet olmadığını savunarak, “Müvekkilim öldürme niyetinde olsaydı, silahı çıkarttıktan sonra maktule direk ateş ederek öldürürdü. Ancak silahının kabzası ile maktulün alın bölgesine vurmuş ve bu dahi başlı başına müvekkilimin öldürme niyeti olmadığını açıkça göstermektedir. Olay sırasında bir tek atış mevcut. Müvekkilim istese eylemine devam ederek ateş etmeye devam edebilirdi. Oysa olaydan sonra koşarak, ‘Arkadaşımı kurtarın’ diyerek yardım istemiştir. Müvekkilimin tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Sanık Veysel Karani Ö. da savunmasında, cinayette kullanılan silahı maktulden aldığını ileri sürerek, cinayetin nedeninin para olmadığını söyledi. Cinayet günü sürekli ağladığını belirten zanlı, olayın tamamen kaza ile olduğunu ve hiçbir sebebin candan daha değerli olmadığını söyledi.

Savunmaların ardından kısa bir ara veren mahkeme heyeti, ilk olarak sanığın müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın duruşmalardaki iyi hali dikkate alınarak, müebbet hapis cezası 25 yıl 10 ay hapse dönüştürüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız