SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Arkadaşları İhanet Etmiş'

A- A+ PAYLAŞ

Mardin'in Dargeçit ilçesinin DTP'li Belediye Başkanı Süleyman Anık, girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilen PKK'lı oğlunun cenazesini Malatya'ya gelerek teslim aldı. DTP'li Başkan, oğlunun 13 yıldan beri PKK içinde bulunduğunu söyledi.

Mardin'in Derik ilçesinde güvenlik güçlerinin bir eve düzenlediği operasyonda ölü olarak ele geçirilen ve DTP'li Dargeçit Belediye Başkanı Süleyman Anık'ın oğlu olan Haysem Anık'ın cenazesi yapılan otopsiden sonra ailesine teslim edildi.

Beraberindeki DTP Mardin İl Başkanı Ferhan Türk, DTP Malatya İl Başkanı Nuray Kılıç, DTP Dargeçit İlçe Başkanı Yusuf Aslan ve bazı DTP'lilerle birlikte Devlet Hastanesi morguna gelerek cenazeyi teslim alan DTP'li Dargeçit Belediye Başkanı Süleyman Anık, "Biz de her vatandaş gibi bu acıyı çekiyoruz. Cenazemizi almaya geldik. Oğlum 13 yıldır yurtdışında PKK'ya katılmıştı. Aradan 13 yıl geçti. Dün bir bilgi aldık. Gündüz Derik'te bir çatışmaya girmiş. Daha doğrusu, çatışma değildir, ihbar edilmiş. Yani onun
yakını, onun arkadaşları onu oraya çekmişler. Daha doğrusu ona ihanet etmişler. Dava arkadaşları değil, Derik'in içindeki kişiler. Kimlerdir onu bilemiyoruz, öyle duyduk" dedi.

Oğlu ile en son 2000-2001'de görüştüğünü ileri süren DTP'li Başkan Anık, Kuzey Irak'a giderek 2'kez oğluyla görüştüğünü doğrulayarak, "Doğrudur. 2000 yılında da gittim, 2001 yılında da gittim. Her vatandaş gibi onu almaya, onu ikna etmeye gittim. Fakat kabul etmedi" ifadelerini kaydetti.

Yapılan işlemlerden sonra DTP'li Dargeçit Belediye Başkanı Süleyman Anık'ın terör örgütü PKK teröristi Haysem Anık'ın cenazesi bir minibüse bindirilerek Mardin'in Dargeçit ilçesine götürüldü.

Cenazenin teslimi sırasında polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Cenazenin teslimi sırasında slogan atılmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız