SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arkadaşlarımız Yalnız Kaldı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:55:58
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeni Malatyaspor ile ilgili yapılan açıklamalara dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Ortaya tek kuruş para koymadan, binlerce kuruşluk konuşanların asla konuşmaması lazım" dedi. 

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor'un Divan Başkanlığını da yapan Çakır, Kale ilçesinde gazetecilere Yeni Malatyaspor ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"TAKIM BAŞARILI BİR GRAFİK ÇİZİYOR"

Başkan Çakır, Yeni Malatyaspor'un sezonu şampiyon tamamlayacağına inandığını kaydederek, "Yeni Malatyaspor'un Menemen Belediyespor ile oynadığı son maç bizleri üzdü ama bunlar futbolda var. Genel itibariyle Yeni Malatyaspor bu sezon güçlü bir kadro kurdu ve ligde de favori durumda. Tabi favori olmasının bazı dezavantajları da olabiliyor. Rakiplerin daha dirençli ve savunmaya yönelik bir mücadele ortaya koyması nedeniyle takım zorlanıyor. Ama ben Yeni Malatyaspor'un şampiyon olacağı kanaatindeyim. Şu ana kadar gelinen süreçte de başarılı bir grafik gördük" dedi.

Ligde ilk yarının son haftasını galibiyetle tamamlamak istediklerini dile getiren Çakır, "Yeni Malatyaspor'un kaybetmesinin yanında Pendikspor'un da puan kaybetmesi ciddi bir fark oluşmamasını sağladı. Genel anlamda da takım başarılı bir grafik ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

"YÖNETİM FEDAKARCA ÇALIŞIYOR"

Çakır, yönetimin çalışmalarını yerinde bulduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Kulüp Başkanı Adil Gevrek ve yönetim kurulu üyelerini bugüne kadar başarılı gördüm. Mutlaka takımlarda ufak tefek sıkıntılar olacaktır ama bence öyle büyük bir sıkıntı yok. Arkadaşlarımızın Yeni Malatyaspor için çalıştıklarını müşahede ettik. Ama yalnız kaldıklarını görüyoruz. İçeride ve dışarıda iş adamlarımızın destek sağlamaması Malatya adına çok üzücü. Yeri geldiği zaman 'Malatya' diye konuşmasını rahat yapıyorlar ama Malatya'yı ilgilendiren bir sorun etrafında kilitlenmek ve taşın altına elini koyma gibi bir şey olmadı. Maalesef 6 yıl içerisinde bunu görmedik. Kendi emek ve sermayelerini koyarak, takımı yönetmeye çalışan bir sivil yönetim var. Bu arkadaşlarımızın yalnız kaldığını görüyorum. Yoksa fedakar bir şekilde çalışıyorlar."

"HERKESİN AÇIKLAMALARINA DİKKAT ETMESİ LAZIM"

Yeni Malatyaspor'un ikinci yarıda daha güçlü bir şekilde mücadele edeceğini beklediklerini dile getiren Çakır, "Mutlaka yönetim, devre arasında takviye yapacaktır. Ben daha güçlü bir Yeni Malatyaspor'un ligin ikinci yarısında mücadele edeceği kanaatindeyim . İnşallah yönetimde kendi içerisinde kenetlenerek, dışarıdaki dedikodulara çok kulak takmadan yollarına devam etmelerini bekliyorum. Çünkü çok iyi niyetli gibi dışarıdan zaman zaman eleştiriler olabiliyor. Ama bu iyi niyetler, geçmişte de gördük yönetimlerin moralini bozabiliyor ve takımı olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bunun için herkesin iyi niyetli de olsa açıklamalarına dikkat emesi lazım. Hele de ortaya tek kuruş para koymadan, binlerce kuruşluk konuşanların asla konuşmaması lazım. Gücünüz yetiyorsa takıma maddi destek sağlayın, yoksa da en azından manevi olarak stada gidip takıma destek verilmesi gerekiyor. Ben mutlaka takıma sahip çıkılması kanaatindeyim. Yönetiminde moralini bozmadan yoluna devam etmesi lazım" diye konuştu.

"YENİ MALATYASPOR'A, MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN BAŞKA DESTEK VEREN YOK"

Çakır, bir basın mensubunun 'Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Malatyaspor yönetimine verdiği sözleri yerine getirmediği iddiaların olduğu' yönündeki sorusuna, "Onlara cevap vermeyi çok düşünmüyorum. Yeni Malatyaspor'a şuanda Malatya Büyükşehir Belediyesinden başka destek veren hiç kimse yok. Bu şehirde bir tek Malatya Büyükşehir Belediyesi mi var? Malatya'da onlarca kurum var. Hiç kimse sorumluluk almıyor. Ama sorumluluk alanın sorumluluğu eleştiriliyorsa bu doğru değil. Onlar gibi davranmamızı istiyorlarsa, bizde onlar gibi davranabiliriz. Diğer kurumlar gibi bir kenara çekilip, oradan nutuklar atabiliriz. Bunlar doğru şeyler değil. Bugüne kadar takıma vermiş olduğumuz bir söz vardı. Yılbaşından sonra yardımlar yaparız demiştik. Ama biz yılbaşı gelmeden takımın maddi sıkıntısı olmasın diye destek olmaya çalıştık. Ama maddi sorunlar hiçbir zaman bitmez. Küçük, orta ve büyük takımlarda her zaman bir maddi sıkıntı vardır. Bu maddi sıkıntıları aza indirebilmek önemlidir. Maddi sıkıntıların, takımın işleyişini önlememesi lazım. Bu açından da biz üzerimize düşeni kat kat fazlasıyla yaptığımız kanaatindeyim. Ama eğer yapılanlar takdir bulmuyorsa, biz onu tamamen kökten değerlendirebiliriz" cevabını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız