SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arkamızda Milletimiz Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:48:34
A- A+ PAYLAŞ

AKP milletvekilleri ve adayları, seçim çalışmalarını sürdürdü. 

“İLK OY, AK OY”

Milletvekili Çalık, 1 Kasım'da yapılacak olan seçim kapsamında ilk olarak Kanalboyu'ndaki esnaflarla bir araya geldi. 1 Kasım seçimleri için destek ve dua isteyen Çalık, ilk defa oy kullanacak olan gençlerle fotoğraf çektirdi. “İlk oy, AK oy” diyen Çalık, 1 Kasım'da tek başına iş başına gelmek istediklerini ifade etti.

AKP iktidarı döneminde esnaflara sağlanan desteklerden de bahseden Çalık, “AK Parti, 13 yıl boyunca esnafına destek vermiştir. Bu destekler kapsamında çiftçilerin ve esnafın prim oranı, yüzde 40’tan yüzde 33,5’e indirilmiş; tıpkı işçiler gibi, iş kazası geçiren çiftçi ve esnafa hem aylık bağlanmış hem de geçici iş göremezlik ödeneği verilmiş, vefat eden çiftçi ve esnafın yetim kalan kızına yirmi dört aylık tutarında çeyiz yardımı yapılmaya başlanmış ve kredi borcu olan esnafı krediden mahrum etme yerine, verilen krediden prim borcunu mahsup etme uygulaması getirilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden Çalık, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları kırmadı. 

Çalık, daha sonra Malatya Eczacılar Odası'nı ziyaret etti. Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, eczacı olan Çalık'ın sorunlarıyla yakından ilgilendiğini kaydetti. 

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık ise 13 yıllık AK Parti iktidarları döneminde sağlıkta çok büyük dönüşümlere imza attıklarını ifade etti. Milletvekili Çalık sağlıktaki dönüşümlerin kendilerine çok önemli katkılar sağladığını kaydederek, "Bu dönüşüm eczacılara çok büyük yükler getirdi. Bu yüklerin kaldırılması, sözleşmelerin imzalanması, 61976 sayılı yasanın çıkarılması, meslektaşlarımızla hükümetimiz arasında yaşanılacak her türlü sorunun çözülmesinde onlarla beraber hareket etmek benim için büyük bir onurdu” şeklinde konuştu.

Çalık, 1 Kasım'da önemli bir seçimin yapılacağını belirterek, "1 Kasım'a giderken istikrarın her şeyden önde olduğunu, Türkiye'nin birliğinin, dirliğinin, kardeşliğinin çok önemli olduğunu, bunun içinde siyasi istikrar adına tüm meslektaşlarımdan da AK Parti'ye gönül dolusu duaları ve fiili katkılarıyla destek vermelerini istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Milletvekili Öznur Çalık, daha sonra İşçi Emeklileri Dul ve Yetim Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çalık, AKP'nin ilk kurulduğu günden bu yana emeklilerin en fazla oy veren yaş kesimi olduğunu kaydetti.

AKP'nin Türkiye'ye yaptığı kazanımları en iyi emeklilerin bildiğini dile getiren Çalık, "Yaşanan ekonomik krizler, kuyruklar dahil olmak üzere 25 Cent'e muhtaç olduğumuz dönemler dahil olmak üzere, bankaların boşaltıldığı dönemler, emeklilerin ve memur maaşlarının ödenemediği dönemler dahil olmak üzere hepsini yaşadınız. Dolayısıyla 13 yıl boyunca AK Parti'nin Türkiye'ye yapmış olduğu kazanımları en iyi siz biliyorsunuz. 13 yılda çok önemli hizmetler yaptık. 7 Haziran öncesi emeklilerimizin maaşlarına mutlaka iyileştirme yapmamız gerekiyor dedik. Bir yıllık bin 200 TL, seyyanen aylık 100 TL Temmuz ayında da maaşınızı aldınız. Sonrasında yeni yapacağımız düzenlemeyle birlikte emeklilerimize Başbakanımız müjdeyi verdi, bin 200 TL'de cepte. Allah nasip ederse bundan sonrada bin 200 TL'yi emekli büyüklerimizin cebine inşallah koyacağız” diye konuştu. 

Son olarak Harp Malulleri Dul ve Yetim Derneği’ni ziyaret eden Çalık, burada yaptığı konuşmada, kardeş kavgasının son bulmasını istediklerini söyledi.

Çalık, "Kürt'ü Türk'e, Türk'ü Kürt'e kırdıran, Alevi'yi Sünni'ye, Sünni'yi Alevi'ye kırdıran, geçmiş dönemin derin devlet bağlantılarının gün yüzüne çıktığı eski Türkiye'nin yeniden hortlatılmak istendiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. AK Parti iktidarları döneminde ciddi manada bölgemizle ilgili yaşanılan sorunları sosyal, kültürel, ekonomik anlamda ayağa kaldırmak için mücadele ettik. İnşallah 78 milyon vatandaşımızın kardeşçe yaşayacağı bir ülke için hepimiz var gücümüzle devam edeceğiz. Ama sırtını PKK'ya dayayanlar, sırtını PYD'ye dayayanlar, bilsinler ki, bizim arkamızda milletimiz var” sözlerini kaydetti.

"1 KASIM SEÇİMLERİ ÖNEMLİ.."

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, “Yeni Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için 1 Kasım seçimlerinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz” dedi. Şahin, 1 Kasım'da yapılacak olan seçim kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Milletvekili Şahin seçim çalışmaları çerçevesinde Vilayet arkasında Çınar civarı esnaflarını, Yeşil Sinema Caddesi esnaflarını,  BİLSAM ve Birlik Vakfı Malatya Şubesi’ni ziyaret etti. 

Milletvekili Şahin ilk olarak Vilayet arkasında Çınar civarı esnaflarını, Yeşil Sinema Caddesi esnaflarını ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Şahin, 1 Kasım'da yapılacak seçim için destek istedi. Şahin, “Esnafa düşük faizli kredi uygulaması sürecek. 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği verilecek.

KOBİ'ler taşınırları teminat olarak gösterebilecek. Basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8 bin liraya kadar kazançlarından hesaplanan vergisi alınmayacak. AK Parti esnafının yanında ve yanında olmaya da devam edecek” şeklinde konuştu.

Milletvekili Şahin, daha sonra Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’ni (BİLSAM) ziyaret etti. Dernek Başkanı Zekeriya Tav, AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin'in sivil toplum kuruluşlarına büyük önem verdiğini ve her daim toplumun içerisinde olduğunu ifade etti.

Başkan Tav 1 Kasım'da yapılacak olan seçimin ülke, millet ve Malatya'ya hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, "Malatya, farklı ekollerde kendisini ortaya koyan bir ilimiz. Bu anlamda farklılıklarımızı zenginliklere dönüştürme ve farklılıklarımızı medeniyetimizin bir gereği olarak zenginliğe dönüştürme olmazsa olmazımız" dedi. 

Şahin ise 1 Kasım'da yapılacak seçimin Türkiye için büyük önem taşıdığını ifade etti.  Şahin, "Kesinlikle 7 Haziran seçimlerinde insanlarımızda oluşturulmaya çalışılan bir algı vardı. Kısmen de tutmuştu. Ama hamdolsun bugün bütün insanlarımızın AK Parti'nin 2002 ruhunu aynı şekilde teneffüs ederek, 1 Kasım seçimlerine hazır bir şekilde beklediklerini görüyoruz. Özellikle burada biz, yeni Türkiye'nin, yeni baştan, 2023 hedeflerine ulaşması için 1 Kasım seçimlerinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz" diye konuştu. 

Şahin, daha sonra Birlik Vakfı Malatya Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyaret esnasında kısa bir konuşma yapan Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergün, "İnşallah yeni dönemde daha güzel ve yeni faaliyetlerden hem ilimiz hem de ülkemiz faydalanır. İslam coğrafyası kan revan içerisinde. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu birlik ve beraberliğin temelinde bence siyasi birlik oluşturulması gerekiyor. Onun için bu seçimleri önemsiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Şahin de, "1 Kasım seçimi yaklaşıyor. Demokrasinin vazgeçilmez unsurları içerisinde yer alan siyasi partilerimiz içerisinde bizde aktif olarak bir şeyler yapmaya gayret gösteriyoruz. Amacımız bu ülkede bugüne kadar yapılan olumlu çalışmalara bizlerinde karınca kararınca bir katkı sunabilmek adına siyasi arenada gayret gösteriyoruz. Bugün 'Niye AK Parti?' diye kendi kendime bir soru soracak olursam, AK Parti gerçekten bugüne kadar özellikle ülkenin içerisinde bulunmuş olduğu zor dönemlerden çıkma adına, düzlüğe çıkarılması adına güzel insanların bir araya gelmiş olduğu 2001 tarihi itibariyle bugüne kadar gerçekleştirdikleri ve özellikle AK Parti iktidarları döneminde gerçekleştirilen güzel çalışmalara bakıldığı zaman bizim niçin burada bulunduğumuzun cevabını bulabiliyoruz" diye konuştu. 

“EKSİKLİK, AKSAKLIK VE EŞİTSİZLİKLERİ GİDERDİK”

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ile 6. sıra Milletvekili Adayı Ufuk Önalan seçim çalışmalarını sürdürüyor. Ziyaretleri esnasında önemli açıklamalarda bulunan Tüfenkci AKP’nin iktidar hayatı boyunca her alanda iyileştirmeler sağladığına dikkat çekerken, Önalan ise 1 Kasım seçimlerinin Türkiye için bir ‘milat’ olacağına sık sık vurgu yaptı.

Tüfenkci ile Önalan, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerde bulundu. Tüfenkci ve Önalan, 1 Kasım'da yapılacak olan seçim kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Şubesi’ni ziyaret etti. 

Bülent Tüfenkci ve Ufuk Önalan ilk olarak Türkiye Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Tüfenkci, AK Parti'nin iktidara geldiği günden beri şehit yakınları, dul ve yetimleri sahiplendiğini ifade etti.  Tüfenkci, “Partimiz, şehit yakınları ve gazilerimizin hayatlarını onurluca idame ettirebilmeleri için kendilerine her türlü maddi ve manevi desteği sağlamıştır. Bu kapsamda şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkı birden ikiye çıkarılarak; bu hakkı kullanabilecekler içerisine şehitlerin eşi, çocuğu ve kardeşinin yanı sıra anne ve babası da eklenmiştir. Şehit olan erbaş ve erlerin anne ve babalarında aranan malullük ve muhtaçlık şartı kaldırılmıştır. Şehitlerimizin anne ve babasına ödenen maaşa bir alt taban (asgari ücretin net tutarı kadar) getirilmiş ve maaşlarında artış sağlanmıştır” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasını şehit yakınları ve gazilere verilen desteklerden örnekler vererek sürdüren Tüfenkci, şunları kaydetti:

“Şehit yakınları ile gazilere ödenen maaşlarda emsal maaş uygulaması ile ilgili eksiklik, eşitsizlik ve aksaklıklar giderilmiştir. Terör nedeni ile şehit veya gazi olmuş erbaş ve erlerin kendilerine veya yakınlarına aylık bağlanırken eğitim durumuna bakılmaksızın maaşlarında iyileştirme yapılmıştır. Böylelikle terör nedeni ile şehit veya gazi olan erbaş ve erlerin aylık hesaplanmasında pozitif ayrımcılık ilkesi gözetilmiş ve aylıklarında artış sağlanmıştır. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Ama şunu özellikle vurgulamak isterim: AK Parti iktidarı 13 yıl boyunca her alanda iyileştirmeler sağlamıştır. Bundan sonraki süreçte de bu imkanlar sağlanacaktır.”

AKP’nin her alanda üzerine düşeni fazlasıyla yapmaya çalıştığını dile getiren Tüfenkci, "Yeni seçim vaadimizde emeklilerimizi, dar gelirli vatandaşlarımızı, Kore ve Kıbrıs gazilerimizi 250 TL taksitle ve TOKİ aracılığıyla ev sahibi yapmayı planlıyoruz. İnşallah iktidara gelip, bu planı gerçekleştirdiğimizde emeklilerimize ve dar gelirleri kardeşlerimize 250 TL taksitle ev verme çalışmamız olacak. AK Parti milletle beraber üzerine düşeni fazlasıyla yapmaya çalışıyor, yapmaya da devam edecek” şeklinde konuştu.

Milletvekili Tüfenkci terörle mücadele konusuna da değinerek, terörle mücadelenin başarıya ulaşması için herkese büyük görevler düştüğünü vurguladı. Tüfenkci, “Ülkemiz terörle mücadele ediyor ve özellikle terörün belini kırmak için topyekun bir çalışma yapılıyor. Şehit düşen canlarımız var. Bu mücadelenin başarıya ulaşması için, 7 Haziran'dan daha da güçlü bir şekilde siyasi kararlılıkla üzerinde durulması gerekiyor. Eğer tek başına ve güçlü bir siyasi istikrarı yakalayamazsak, siyasi iradeyi o cephede savaşanların, terörle mücadele edenlerin arkasında veremezsek, gerçekten vebal işlemiş oluruz” sözlerini kaydetti.

Tüfenkci ve Önalan, daha sonra Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Şubesi’ni ziyaret etti. Önalan burada yaptığı konuşmada, “Ben şu an evimdeyim. Temellerimizin atıldığı, dava şuurunun temellerinin atıldığını yerdeyiz. Üstad Necip Fazıl'ın izinde yürüyenler olarak, 'Zaman bizdedir ve mekan bize emanettir' şuuruyla hareket eden bir gençlik gördüğüm için ayrıca mutluyum” dedi. 

Ufuk Önalan 1 Kasım'ın Türkiye için bir milat olacağını kaydederek, "Yeniden bir diriliş, yeniden bir yükseliş için 1 Kasım milat olacak” diye konuştu. Konuşmasında partisinin seçim vaatlerine de değinen Önalan, “Seçim beyannamemizin odağında ‘insan’ onuru var. Faizsiz kredi, vergi kolaylığı sağlayacağız. Esnafa faizsiz kredi vereceğiz, teşvik kapsamını genişleteceğiz. Herkese yurt imkanı sağlayacağız. Biz söz veriyoruz, bunların hepsi yapılabilecek vaatler. Bu noktada hep birlikte omuz omuza vereceğiz ve 2002'den beri yürüyen milli irade kervanını durdurmaya kimsenin gücü  yetmeyecek inşallah” ifadelerine yer verdi.

Tüfenkci ise AKP'nin kurulduğu günden bu yana gençlerle yol yürüyen ve gençlerle yol yürümekten büyük onur duyan bir parti olduğunu söyledi. Tüfenkci, "Gençlerin 18 yaşında seçme hakkını kullanması ve bundan sonrada inşallah iktidar olursak 18 yaşında da seçilme hakkını elde edebileceği bir iktidarı vaat ediyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız