SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arnavutluk Telekom Çalık'ın..

A- A+ PAYLAŞ

Arnavutluk Başbakanı Fatos Nano, hükümetin son toplantısında, Albtelekom'un Çalık Enerji Telekomünikasyon'a satışını onayladı.

Başbakan'ın onay kararına karşılık, 3 Temmuz 2005 tarihinde yapılan genel seçimde birinci parti olarak çıkan Demokratik Parti ise kararı ''yasa dışı'' olarak niteledi.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Demokratik Parti Genel Sekreteri Ridvan Bode, Albtelekom'un özelleştirme sürecinin açık olmadığını iddia ederek, şunları söyledi:

''Ülkenin en önemli zenginliklerinden birisi olan Albtelekom, Çalık Enerji adlı Türk şirketi tarafından satın alınmıştır. Son seçimlerde başarılı olan Demokratik Parti'nin yakın zamanda kuracağı yeni hükümet, Albtelekom'un özelleştirilmesi hakkında soruşturmanın başlamasını isteyecektir.'' Başbakan Nano'nun, Albtelekom işletmesinin satış prosedürünü hükümet toplantısında onaylamasının ardından Türkiye'ye hareket ettiğini belirten Bode, yeni kurulacak parlamentonun, Başbakan Nano'nun bu kararını inceleyeceğini vurguladı.

Bode, ''seçimlerde başarısız olan başbakan Nano, onay kararıyla, kanun dışı eylemde bulundu'' diye konuştu.

Çalık Enerji Telekomünikasyon, 7 Mayıs 2005 tarihinde Albtelekom'un yüzde 76 oranındaki hissesini 120 milyon avro bedelle satın almıştı.

Albtelekom ihalesine, Çalık Enerji Telekomünikasyon'un yanı sıra Slovenya Telekom, Telekom Kore, Samsung-Kore, MCT-Al Kharafi Grub şirketleri de katılmıştı.

Malatyalı Çalık ailesinin sahibi olduğu ve yönetim kurulu başkanlığını Ahmet Çalık'ın yaptığı Çalık Grubu, Türk Telekom hisselerinin yüzde 56'sının blok satışı ihalesine de 6.5 milyar dolar teklifle ortağı olduğu Etisalat-Çalık konsorsiyumu olarak katılmış, ancak ihalenin 5 yıl vade ile 50 milyon dolar daha fazla teklif eden Lübnan kökenli Oger şirketine verilmesi yönündeki eğilim tartışma konusu olmuştu. Bu ihale de henüz onaylanmamış durumda.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız