SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arsa Fiyatına 4 Yıldızlı Otel!

A- A+ PAYLAŞ

İl Özel İdaresi'ne ait olan ve satışa çıkarılan İstasyon Virajı'ndaki 4 yıldızlı Altın Kayısı Oteli ile ilgili ihale ilanı Görüş Gazetesi'nde yayınlandı. 6.5 milyon YTL (6.5 trilyon lira) muhammen bedelle satışa çıkarılan otelin bu fiyatına; 4 yıldızlı, 210 yatak kapasiteli otel binasının yanı sıra 5 bin 352 metrekare olan arsasının da dahil olduğu bildirildi.

Otelin satış ihalesinin 18 Temmuz Salı günü saat 11.00'de, İl Özel İdare Müdürlüğü hizmet binasındaki İl Encümen Salonu'nda yapılacağı belirtildi.

Satışa çıkarılan Altın Kayısı Oteli'nin yapımına, Malatya'nın lüks otel ihtiyacına binaen, 1987- 1990 yılları arasında görev yapan Vali Kutlu Aktaş dönemindeki girişimlerle Şeker Fabrikası'ndan sağlanan arsa üzerinde başlanmış, 1993- 1995 yılları arasında görev yapan Vali Saffet Arıkan Bedük döneminde ise, kaba inşaatı tamamlanmış olarak, bugünkü işletmecisi olan Süzer grubuna 15 yıllığına kiraya verilmişti. Bu grup inşaatı tamamlamış, işletmeye başlamıştı.

Malatya'daki en büyük kapasiteli otel olan Altın Kayısı Oteli için belirlenen muhammen bedelin, bu tesisin sadece arsasının değeri olduğu öne sürülüyor. Muhammen bedeli basından öğrenen bazı çevreler, Çevreyolu ile Sivas Yol ayrımına kadar olan bölgedeki kimi yerlerde sadece 1 dönüm arsanın bedelinin 1 milyon YTL (1 trilyon lira) civarında olduğunu, belirlenen fiyatın neredeyse arsa değeri olduğunu öne sürdüler. Bu çevreler, "Kapalı Teklif Usulü"ne göre yapılacak ihalede, gerçek değerin bulunması dileklerini de ifade ederken, bu tesisi satın alacakların, mutlaka otel olarak işletmeleri ya da mevcut binayı yetersiz görmeleri halinde bile yapacakları tesisin otel olması gerektiğine ilişkin bir koşulun sözleşmeye konulması gerektiği görüşünü de ifade ettiler.

Bu arada 6.5 milyon YTL'lik muhammen bedelli satış ihalesine bina, arsa, satış şartnamesindeki listede kayıtlı ve halen işletmecide zimmetli bulunan demirbaşların da dahil olduğunu, "ihale kesinleşmeden önce ihalenin herhangi bir safhasında idarenin ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olduğu" da kaydedildi.

İhale şartnamesinde ise; ihale üzerinde kalan iştirakçinin ihalenin onayının kendisine bildirilmesini müteakip en geç 15 gün içerisinde ihale bedelinin yüzde 50'si ile KDV'nin tamamını peşin ödeyeceği, geriye kalan yüzde 50'lik bölümü oluşturan bedeli de onay tarihinden itibaren 90 gün sonrasından başlamak ve üçer aylık dönemlerde 4 eşit taksitte ödemek üzere sözleşme yapacağı maddesi de yeraldı.

Altın Kayısı Oteli ihalesine 10 dolayında talipli olduğu, bunlar arasında Sümerbank Fabrikası'nı satın alan gruptan isimlerin de bulunduğu öne sürülüyor. Taliplilerin bir bölümünün İstanbul'daki bazı Malatyalı işadamları olduğu haber alındı.

Bu arada, Özel İdare Müdürlüğü'ne ait Akpınar girişindeki yaklaşık 2.5 dönüm arsası bulunan İş Merkezi'ne, Bayındırlık Birim Fiyatlarına göre geçen yıl 32 trilyon lira dolayında fiyat biçilmiş, ancak satılamamıştı. Bu iş merkezinin de satışı, Özel İdare'nin gündeminde yeralıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız